blogg.no » ajourney » desember 2011

desember 2011

Best of Both Worlds.

Noen dager gleder jeg meg så mye til å reise hjem til Norge igjen, få friheten, vennene og familien tilbake. Andre dager har jeg helt panikk siden tiden går så fort og jeg er ikke klar i det hele tatt til å reise fra familien min her borte, amerikansk kultur og språket. 

Alle de andre dagen drømmer jeg om en verden der jeg får velge det beste fra begge verdner. Der jeg kunne hatt både norsk og amerikanske familie og venner. En plass som er mer sentral med buss og tog, hvor jeg samtidig kunne beholde dette fantastiske huset og utsikten. Jeg skulle ønske jeg både hadde tid til å gå på basketball trening hver dag men også jobbe. Vi skulle alle kunnet snakke både norsk og engelsk, men jeg ville hatt media og kommunikasjon og hele vågen skole. Ville sagt ja takk begge deler når det kommer til maten, men kanskje for egen helses skyld spist mest norsk mat.

Det er så utroligt mye positivt med begge stedene, og jeg føler meg så heldig som har fått oppleve begge kulturer. Synest det er så utrolig interresant å lære om andre kulturer at jeg vurdere å studere det etter videregående, det hadde vert noe det! Jeg vet også at jeg vil tilbake her en dag igjen og håper så mye at vertsfamilien min kommer å besøker meg i Norge en gang.


Kommer til å savne deg, Helene når jeg reiser hjem igjen! Du bor hvertfall ikke såå langt borte at vi ikke får muligheten til å besøke hverandre da :D

Basketball.

Jeg har akkurat stått opp, klokken er 8 her borte og jeg skal på basketball trening. Her er det ingen tid til å slappe av nei. Jeg trenger det vel også, selv om det føles mer ut som jeg trenger søvna akkurat nå, så wish me luck!
Merry Christmas!

Jeg håper alle hjemme har hatt en nydelig jul og fått alt de ønsker seg. Det har vertfall jeg! Tror jeg må være en av de mest heldige menneskene i hele verden. Ikke bare har jeg en fantastisk familie og herlige venner hjemme i Norge, men jeg har også fått en fantastisk familie her borte i USA.

I år så følte jeg meg endelig som en liten unge igjen når jeg gledet meg til julaften, jeg ante ikke hva jeg skulle forvente av noe eller noen. Men det har vert to velykket kvelder med god mat og koselige folk, selv om jeg savnet pinnekjøtt. Jeg fikk skypet med hele familien hjemme i Norge både i går og i dag, så da var liksom de på plass også uten at jeg fikk for mye hjemlengsel.

Utenom det så har jeg fått dobbelt opp med gaver i år, skal ikke klage på det heller, er jo alltid gøy og få ting også selv om det ikke er det viktigste. Hadde egentlig tenkt å lage en blogg video og fortelle dere alt og vise dere alle gavene jeg fikk, men det var så utroligt kleint å sitte der å snakke med macen min at jeg fikk det bare ikke til..

Så jeg får heller vise litt bilder og fortelle hva jeg har fått.

24. Desember reiste vi til verts mormor og morfar på familiemiddag:

Sjooookoladetre, wee :D Har ikke fått tid til å redigere noen bilder så vet de ikke akkurat er i topp kvalitet, men orker ikke og har heller ikke tid så tenkte noe vare bedre enn ingenting.

I dag blei jeg vekt klokken åtte for å begynne å åpne gaver, jeg gikk opp der jeg først fikk en svææær julesokk med mitt navn på. Synest det var kjempesøtt følte meg virkelig som en del av familien da. Etter på gikk vi inn i stuen og pakket opp gaver i to timer. Det var helt sykt hvor mange gaver jeg fikk, var helt gira siden vi måtte vente på tur for å åpne, haha.Kjempe kjekk amerikansk jul, de var helt galne når de åpnet pakker! Hver gang de åpnet en ny pakke hørte du bare et hyl etter fulgt av OH MY GOD, OH MY GOD, I LOOOOOOOVE THIS! Så utroligt morsomt.

Jeg fikk klær, smykker, fotoalbum, piercinger, volleyball pluss masse mye mer! Så fikk jeg gitar av vertsforeldrene mine åååå ble så glad, så nå skal jeg begynne å spille igjen, må bare få den stemt.

Av foreldrene mine i Norge fikk jeg gavekort på ELEXIA i et år, ble kjempe glad men måtte le også litt ironisk! Så fikk jeg penger av resten av familien min i Norge som jeg skal spare til shopping i Thailand.

TUSEN TAKK ALLE SAMMEN FOR FINE GAVER.

Holidaaaayy!

Da fikk jeg endelig juleferie her også! Har vert på skolen til kl 1 i dag og bare spilt kort og ping pong hele dagen. Har hatt en super travel uke som er grunnen til jeg ikke har vert så aktiv her sammen med det at ver gang jeg hadde tid så var internett skrudd av.

Jeg var som sagt på Mall of America på mandag, reiste klokken seks om morningen og kom hjem halv ett om natten så jeg var passe trett på tirsdag. Men det var gøy, var ikke i veldig "shopping-humør" så gikk for det meste rundt på senterer sammen med Jen (kontaktpersonen min) og bare kikka i butikkene. Hun er foresten kjempekul, kunne ikke fått bedre kontaktperson, eller hun er vel egentlig ikke min kontaktperson siden hun er i familie med vertsfamilien min så det er ikke lov, men jeg har så vidt sett noe til hun andre.

Vertfall, jeg endte opp med å kjøpe ny basketballsjorts, noen ringer og noe fotogreier. Resten av uka har gått til basketball trening og basketball kamper. Vi hadde 50/50 raffle den uka også og fikk in $57 + at vi fikk premien til bake så det ble $114. Vi sparer til tur til Saint Louis i april, håper sånn at vi får det til siden da blir det road trip!!

ELLERS SÅ VIL JEG BARE ØNSKE ALLE EN GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR! Det blir veldig anderledes å feire jul her borte, men jeg gleder meg masse fordiom. Nå er halve tiden nesten gått og snart får dere se meg hjemme i Norge igjen, savner dere.

Tok ikke så mange bilder siden, men kjøpesentere er dritstort! Skal legge ut flere bilder viss Jen sender sine til meg :)

Kosehelg.

I går kom Helene til meg for å sove over, vi reiste og hentet henne en plass som ligger 20 minutter fra her, kjøpte masse chips, brus og sjokolade så reiste vi hjem her.

Det var kjempekoselig, va laget nachos, så love actually, snakket, tok masse bilder og slappet av i badestuen vårs. I dag skal vi på shopping i La Crosse viss jeg bare får henne til å våkne!


Søte Helenuus.


Bare et av de nydelige bildene vi tok i går..

Edit: Så laga me en film t adle dåkke heima i Norge som du kan se her. GOD JUL og GODT NYTTÅR hilsen Helene og meg <3

Let it snow, let it snow, let it SNOW.

Endelig kom snøen, å så herlig det var! Jeg satt på rommet å snakket me søstera mi mens jeg var på facebook, plutselig ser jeg at alle skriver at det snør på statusen sin så sier jeg:

"I think it's snowing, do you wanna go and see?"

"Yeeaah!"

Så springer vi opp og ut på terrassen for å se at snøen bare daler ned, vi begynner og hoppe opp og ned og klemmer hverandre, skal du være amerikansk så skal du være amerikansk. Så springer vi å tar på oss varme klær og går ut å har snøballkrig. Etter på lager vi varm sjokolade med masse marshmallows, naam!Pakker, pakker og mer pakkerrr!

Da var jeg ferdig med gavene til vertsfamilien min, det er så sykt mange gaver under treet og over alt ellers i huset så det bli så gøy å se hva alle får! Har også fått en til pakke fra mor - ragge sokker og Tre Nøtter til Askepott, så da var julen komplett.

 

Sick = readingtime.

Har vert syk i dag og tilbrakt mesteparten av dagen i sengen. Da har jeg fått tid til å lese mye i den nye boka jeg begynte å lese på mandag. Boka heter "The Lost Boy" og er den første engelske boka jeg har lest utenom skolen (stolt). 

Det er en veldig rørende bok som handler om en gutt som blir misshandlet av moren sin så han må flytte fra fosterhjem til fosterhjem. Den er også veldig spenndenes siden du følger gutten og hans tanker gjennom alt han opplever. Anebefaler å lese boken viss du liker å lese om ting som "kunne ha skjedd", tror boken ar basert på mye av det forfatteren har sett og opplevd i sitt eget liv.

Lite utdrag fra der jeg er nå:

" One day, when I returned to Alice's home after school, she sat me down. I swallowed hard as I braced myself for the bad news. But no word had come.Alice informed me of something else: I would be seeing a psychiatrist tomorrow. I shook my head no. Alice went on to explain that she understood the problems about my former doctor. I was suprised that she knew so much about my past, when I hadn't told her anything. " So, you've been talking to my probation officer, and he still hasn't seen me?" I asked, feeling exposed and ashamed. 
When life gives you lemons, make lemonade.

Men hva skal du gjøre viss du ikke vet hvordan man lager lemonade da? Eller viss du prøver lage lemonaden men den blir så søt og mektig at du blir kvalm, skal du gi opp, prøve å få tak i mer sure sitroner eller rett og slett prøve å vanne den ut?

Har du noen gang gått fra å føle at nå, nå har jeg gjort alle de riktige valgene, dette er meg, dette er sånn jeg vil være - til å føle du har mistet helt kontroll? Du føler at alle valgene du gjorde var feil og du tenker stille med deg selv at det var ikke sånn du mente det, men du sier ingenting fordi du valgte alt dette selv og da får du jammen stå for det du sa og gjorde uten å komme med noen tåpelige unskyldninger som du vet ikke virker uansett.

Jeg snakker ikke om at jeg treger på et jeg reiste bort et år, siden det kommer jeg aldri til å gjøre jeg ser at jeg lærer så utrolig mye om meg selv og resten av verden og det er lærdom jeg aldri hadde fått hjemme i de samme trygge omgivelsene. Jeg treger heller ikke på valg jeg har tatt, jeg vet at de kommer til å gjør meg så mye smartere senere men når du er midt opp i det og alt skjer på en gang skulle jeg bare ønske at jeg kunne sortert alt sammen og tatt en ting om gangen, hadde ikke det vært fantastisk?
Boys basketball game.

I dag var det hjemme kamp for gutte laget på skolen, både JV og varsity vant så gratulere til begge! Jeg fikk ikke sett sp mye av kampen siden jeg som sagt måtte sitte utfor og selge biletter til 50/50 raffle. Vi klarte å selge biletter for $162 som betyr at vi fikk $82, tror det var ganske bra salg. Jeg satt og smilte hele kvelden for å få bort "kunder" og klarte å overtale mange til å kjøpe for $10, så det var ganske morsomt.
//foto star nelson

PAAKKKEEEE!

I gaar fikk jeg pakke fra mor og far, aaaa saa glad jeg ble. Dere aner ikke hvor goy det er aa faa pakke fra Norge naar du er her borte, det er bare helt fantastisk, ble saa glad!

Jeg fikk pepperkaker, kinder maxi, grot, blomkaalsuppe, flaxlodd-kalender, julesjokolade, bok og julegave. TUSEN TAKK :)

Jeg har ogsaa spist norsk posetomatsuppe denne uken som jeg fikk av Renate, det er saa godt aa spise litt "norsk" av og til.

Denne uken kommer til aa vere kjempe travel, det begynte i gaar med skole, basketball trening, ti minutter hjemme for aa skifte og spise litt saa var det rett tilbake til skolen for aa ha julekonsert med koret mitt, hehe. I dag har jeg basketball trening etter skolen, saa er det samme turen hjem og saa tilbake til skolen siden det er boys basketball game. Jeg og Ida skal selge 50/50 raffle for aa samle inn penger slik at utvekslingstudentene her kan reise en plass, vi drommer stort og haaper paa California, men vi faar se paa det. Resten av uken er like full med, trening, kamper, dans og piano. Det er saa goy aa ha det litt travelt igjen.

(50/50 raffler er lodd du selger til de som kommer paa kampen, halveis i kampen trekker vi et lodd og den som vinner faar halvparten av pengene vi samler inn, saa faar vi resten.)

 

Wisconsin in black and white.

Svar på spørsmålsrunde.

Kossen e været der borte?

Akkurat nå så er det frost og ca 10 minus. Det regner litt av og til men ikke mye, har heller ikke sett mye til snøen enda.

Savne du den gammle klassen?

JA! Savne den gammle klassen min kjempe mye og synest det er sykt trist at jeg ikke kommer tilbake til den neste år.

Spille du mye gitar der nere?

Nei, ikke egentligt. Har ikke tid til å gjøre det så ofte.

Føle du at du leve live sånn de gjør i en film?

Vanligvis ikke, men noen ganger så føler jeg at jeg er i en film. Som på fotballkamper, thanks giving, bryllupet jeg var i osv.

E det nogen dager du bare har lyst t å pakka samen og reisa hjem?

Det var en dag denne uken jeg faktisk tenkte på hvordan det hadde vert visst jeg bare reiste hjem nå, men jeg tror aldri at jeg faktisk kunne gjort det. Jeg må innrømmet at jeg teller ned både dager og månder til jeg reiser hjem da.

---> og i så fall ka gjør du for å bli glad igjen?

Når jeg har mest hjemlengsel så synest eg alltid det hjelper å skype med venner og familie hjemme. Siden da blir jeg minnet på at det bare er et år jeg skal være her og at de fremdeles er der når jeg kommer hjem.

Koss e stilen der borte i forhold t her?

For å si det enkelt; viss det hadde vert 40 personer i et rom så kunne jeg kanskje funnet to plagg som jeg kunne vurdert å gått meg. Jeg har fremdeles min stil og har ingen planer om å begynne å følge deres "mote" med slengbukser, hettegensere og "morfar tøfler". Noen går med hullet skittne både bukser og gensere på skolen, men alle i verden bryr seg vel ikke like mye om klær og utseende som de fleste i Norge.

E det någen dager du angre på at du reiste?

Jeg vil heller angre på noe jeg har gjort enn noe jeg ikke har gjort. Men nei, jeg angrer ikke og jeg er vertfall sikker på at jeg ikke kommer til å angre når jeg kommer hjem.

Grue du deg t jul? Me tanke på at du ikkje har oss der!!

Jeg gruer meg vel egentligt ikke, kanskje bitte litt men mest gleder jeg meg. Jeg gleder meg kjempe mye til å oppleve amerikansk jul og det jeg har sett til nå av det synest jeg har vert kjempe kos. (Men jeg har litt ekstra hjemlengsel denne månden da...)

Visste du at eg savne deg veldig? FOR EG GJØR DET!

Så søte du er Anita, savne deg og alle andre kjempe mye! Det går ikke en dag der jeg ikke tenker på dere.

Kan du skrive et innlegg om besteveninna de? (MAREN)

Haha Maren, du måtte ta med navnet ditt sånn du visste det var deg jeg skrev om. Men ja, det kan jeg gjør<3

Hva er favorittmaten din i USA?

Hmm, tror det må være pizzaen vi bestiller med kjøttboller, bacon, pepperoni og skinke. Den er så sykt god!

Hva er den største forandringen fra Norge?

Den største forandringen er garantert folkene her borte, jeg tror ikke jeg kommer til å ha store problemer med å gå overens med noen nordmenn når jeg kommer hjem haha. Vil bare si at jeg forstår flykninger og folk fra andre land som flytte til Norge mye bedre nå, vi klager på at de alltid går i gjenger med de fra sitt eget land men det er faktisk fordi at du faktisk oftest er mer lik og føler deg mer forstått av de fra ditt eget land med samme bakrund.

Hvor er det kjekkest?

Av Norge og USA? Jeg tror nok at jeg må si Norge, jeg har hele livet mitt der, alle vennene mine og familien min. Det er gøy å reise og prøve noe nytt, men ingenting slår hjemme.

Hva er favorittsporten din?

Favorittsporten min er sååå basketball! Jeg forstår ikke hvorfor det ikke er mer populærte i Norge, det er vertfall mer gøy en volleyball.

Savner du oss? 

Savner dere kjempe mye, gleder meg sånn til å se alle sammen igjen.

Tumb up fra Ida og meg sammen med de nye dobbel hagene vårs.

 

 

Bakingday.

En liten del av det vi bakte i går, jealous much? 
Two weeks till Christmas.

Da var en uke til gått og nå er det bare to uker til jul! Denne uken har jeg vert travlet opptatt med basketball trening, jeg har spillt på min første basketballkamp og bakt tusenvis av julekaker (bokstavlig talt). Vi har bakt siden klokken ti i morges og er enda ikke ferdige.

Jeg har spist litt og bakt litt, både kakedeig og julekaker. Har også fått skypet litt med mor, tante og noen venner så det var koselig.

Prøvte meg på å ta litt basketball bilder av varsity på tirsdag, var vanskeligt å få til goe bilder pga dårlig lys men alltid kjekt å ha.

Spørsmålsrunde.

Nå har jeg nesten vert her halv tiden, det har gått så utrolig for. Om seks dager er det bare et halvt år til jeg er hjemme i Norge igen! Det skal bli så godt å se alle sammen igjen samtidig som det kommer til å være tøft å reise fra vertsfamilien min.

Jeg tenkte jeg kunne ha en ny spørsmålrunde igjen siden jeg har vert her litt lengre og sett litt mer siden sist gang. Så spør om alt du lurer på (nesten), og jeg vil svare så godt jeg kan :)

   Flere månder siden allerde!

Mens vi venter på sneen.

Da var juletreet oppe også, pyntet det sammen med Lindsey i år. Fikk litt hjemlengsel når vi pyntet treet siden jeg pleier alltid å gjøre det sammen med mor. Det er både godt og vondt og være i julestemmning i år, siden jeg savner alle veldig mye. Men jeg tenker bare at det er en opplevelse og det er jo kult å oppleve amerikansk jul da.

Neste helg skal vi har cookie-day, hel deg med å bare bake kaker, gleeeeder meg! Helene kommer kanskje bort her og lager noen norske julekaker sammen med meg også, håper hun får lov. Så da mangle bare snøen, har ikke sett noe til den på en stund. Satser på at den kommer før jul hvertfall.

Er juletreet og julekakene på plass hjemme? :)

 

The Holiday.

Da var julen kommet i dette huset vertfall! Det er ikke mangel på julestemmning eller noe annet du kan sette jul forann i dette huset. Julemusikk blir spillt fra morgen til kveld og viss det ikke er fotballkamp eller baskettballkamp på tv'en så kan jeg garentere deg en julefilm også.

Jeg har kost meg med kakao og marshmallows i helgen laget av norsk melkesjokolade, det er så herligt. Så har jeg også sett en av mine MÅ SE julefilmer; The Holiday. Elsker den filmen, det får en god tredjeplass etter Tre Nøtter til Askepott og Love Actually.


Her ser du min fremtidig ektemann som spiller i The Holiday, love it!Last day of the third month.

Da var det jammen meg desember! Tiden går så utroligt fort, jeg vet ikke hvor den blir av.. Det er på en måte litt godt akkurat nå siden jeg gleder meg sånn til å treffe venner å familie igjen, men samtidig er jeg ikke klar til å reise fra familien min her så det er godt at det er seks månder igjen.

I dag har hatt basketballtrening igjen, begynner å forstå det bitte litt bedre nå men er enda ikke noe god. Men synest vertfall det er kjempe gøy uansett. Nå skal jeg gjøre lekser, spise marshmallows og sjokolade is og se siste sesong av 90210.

Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits