blogg.no » ajourney » november 2011

november 2011

To the world's greatest Mom.

Jeg vet at det er nesten dag i Norge nå, men jeg kom ikke hjem før nå siden jeg har hatt min første basketball kamp i dag. Nok om det, jeg ville bare si GRATULERE SÅ MYE MED DAGEN TIL VERDENS BESTE MOR!

Jeg håper du har kost deg kjempe masse i dag og jeg er glad jeg er hjemme igjen når du fyller halveis til hundre. Jeg er kjempe glad i deg og savner deg kjempe masse! Takk for at du e du og for alt du har gjort for meg, vett ikkje ka eg sko ha gjort uden deg.


Håpe me får oss en jentetur igjen snart :)

A new fieldtrip.

Hadde helt glemt at vi skulle på fieldtrip i dag jeg, vi trengte heldigvis ikke penger og det var bare en halv dag. Reiste med practical law klassen min for å se en rettsak og et gammelt fengsel.

Jeg var sykt trett siden jeg klarte ikke sovne i går kveld så hadde bare hatt ca tre timers søvn. Jeg duppet nesten av hele tiden, men det var interresant allikevel. Det var ikke helt sånn som vi ser det på tv, men så var det bare "plea bonding" (eller noe i den duren) som er når de ærklere seg "guilty" eller "not guilty". Men de brukte oransje jumpsuit da, det var litt kult.

Etter på fikk vi se det gammle fengselet som de hadde bygget under krigen før Wisconsin i det hele tatt fantes. (Merker at norsken min ikke er på topp, men det får bare være..) Fengselet minnet meg mest om en konsentrasjons leir, det var veldig ekkelt å tenke at det er ikke så lenge siden de brukte det som fengsel. Det var bittesmå rom med en køyseng i, ikke toalett og såvidt plass å gå på pluss at de var lenket fast i veggen. Mange fanger døde av sykdom eller rett og slett frøs i hel.

Fikk ikke tatt bilder i dag så slenger på et av de jeg tok av Aubrey i går. Har mye så gjøre så har ikke fått tid å redigere så mye. Hva synest du? 


//privat

Sunday.

I dag fikk jeg endeligt tatt bilder igjen! Hadde en liten photoshoot med Aubrey, vi tullet det meste av tiden da og tok julelys rundt henne. Men det var gøy. Legger de ut når jeg har redigert dem viss noen er brukbare.

Ellers så har vi bare slappet av og laget cookies, akkurat slik søndager bør være. Så nå er jeg halveis klar for en ny uke.An embarrassing moment.

Gikk for å dusje i dag etter at jeg hadde trent, tok med meg iPoden slik at jeg kunne høre på musikk mens jeg dusjet. Når jeg kom ut av dusjen satt hele familien min i stuen og det første jeg fikk høre var "Can you please not sing in the shower EVER again?"

Jeg kunne vel ikke vite at det var så lytt, men det er vel Anette i et nøtteskall det.. De sa de synest det var morsomt da, så det kan det ikke ha vert aaaalt for forferdeligt.


weheartit

 

Happy Thanks Giving!

Jeg sitter i skrivende stund i en varm stue med masse smilende mennesker som toyser og ler rundt meg. Vi har spist god mat i hele dag, kalkun har selvfoligelig vert paa menyen sammen med masse annet go mat og drikke. Naar vi kom saa var fotball aa se paa tv skjermen og lys tent over alt. Naa er klokken ni om kvelden og gjennom dagen har vi sett paa alt fra The Big Bang Theory, den nye Istid filmen og Snoopy!

Vi har spilt kort og lakket neglene paa hverandre. Det har vert en kjempe koselig dag og jeg maa si at jeg begynner virkelig aa komme i julestemning. I morgen skal vi som sagt gaa aa shoppe paa Black Friday. Jeg ska kjope julegaver og se om jeg finner noe til meg selv ogsaa, men jeg merker at pengene begynner aa forsvinne saa jeg maa passe paa.

Jeg haaper alle har det fint hjemme, begynner aa komme i julestemmning og baker julekaker! Jeg tror mor skal sende pepperkaker til meg, saa gleder meg.

Glemte kameraet mitt i dag saa har ikke faatt tatt noen bilder. Dere har vel sett saa mange Amerikanske julefilmer at dere vet hvordan det ser ut uansett, hehe.

Life on the other side of the world.

Når jeg bor så langt borte så er det vanskelig å la dere få innblikk i hele livet mitt og hva som skjer. Jeg har ikke tid til å blogge om hver minste lille hendelse, positiv eller negativ. Så det blir som oftes til at jeg bare skrive hovedtingen som skjedde eller skal skje og jeg prøver som oftes og holde meg positiv når jeg blogger. Det er både for min og alle andres del, det mye kjekkere å lese om alle de bra tingene som skjer her borte og når jeg blogger positivt er det lettere å se positivt på ting etterpå også. 

Jeg tenkte allikevel å bare remse opp noen små hendelser som jeg kommer på som har skjedd utenom "alt det andre".

  •  På min andre basketball trening klarer jeg å snuble i mine egne føtter og lander rett på gulvet. Det er ingen som er i veien for meg, bare meg, føttene mine og min fantastiske koordinasjon. Ikke flaut i det hele tatt da.
  • I dag var det en fyr som hadde med seg en hell pizza på skolen. Snakker Large Pizzabakeren her asså, god lunsj det da. (Okey, jeg hjelpa til med å spise den jeg også. Fremdeles matvrak nr.1)
  • I gangen på skolen henger det at bilde av gym laget mitt og meg som holder en gull volleyball når vi vant Championshipet vi hadde i gymen. Haha, kjempemorsomt og spesielt siden alle lagene var helt elendige.
  • Jeg er midt i min femte bok siden jeg kom her, har blitt en skikkelig lesenerd. Men det er litt fordi jeg har Study Hall hver dag og ikke alt for mye lekser. Har lest: Morgen i Jenin, Spis, Elsk og Lev, Drømmehjerte, Regines bok - En ung jentes siste ord og holder nå på å lese Idas Dans. Anbefaler alle bøkene, de er kjempebra!
  • Jeg har fremdeles ikke spist opp alt den norske melksjokoladen. Jeg tuller ikke...
  • På fredag er det "Black Friday", det er salg i alle butikker og jeg gleder meg sånn til å shoppe!
  • Hver dag når jeg kommer hjem går jeg rett ned på rommet og skifter til joggebukser.
  • Tror jeg har brukt sminke maks 10 ganger siden jeg kom til Wisconsin, ikke at dere vanligvis ser meg med så mye sminke hjemme heller da.

Det var det jeg kom på i dag, kjempe interresant? Jeg vet ikke om jeg får mulighet til å blogge når jeg reiser til Madison. Så Happy Thanks Giving og god helg!


Litt lengre hår og litt mer bollekinn siden sist dere traff meg elle hva? :)

Når det mest utenkelige skjer..

Noe av det verste som kan/kunne ha skjedd når jeg reiser bort et år som utvekslingstudent, må være viss noe skjer med meg eller mine nærmeste. Jeg kan ikke forestille meg den følelsen av lengsel og hjelpeløshet jeg måtte ha hatt viss noe hadde skjedd med noen jeg er glad i mens jeg er på andre siden av jorden. Kan heller ikke forestille meg hvor vanskelig det hadde vert for foreldrene mine og alle andre hjemme viss noe hadde skjedd med meg. Vi sier jo bare hade for ti månder, ikke for alltid.

Det utenkelige som ingen tror kommer til å skje, som vi så vidt tør å tenke på at det er en mulighet for, skjedde med en norsk utvekslingsstudent fra Harstad på søndags kveld. Det er helt uvirkelig og jeg får en klump i magen av og tenke på det. Sender masse varme tanker hjem til hennes venner og familie i Norge, ingen fortjener å høre den beskjeden!

Noen ganger er det virkelig vanskelig å tro at det er en menig med alt...


//weheartit

Viss du vil lese mer om det så finner du en artikkel her.

Happiness.

Hva er lykke? Lykke kan være mange ting, det finnes materialistisk lykke og vi har lykke når vi føler kjærlighet. Når du føler lykke er individuelt fra person til person.

For meg er lykke familie, lykker er venner. Det å vite at alle jeg er glad i har det bra gjør meg lykkelig, men også å vite at venner og familie er glad i meg. Når jeg er her borte har jeg fått kjenne godt på hvordan det er å savne noen. Det å savne noen er på en måte lykke for meg også, å vite at jeg har noen som savner meg også og er der når jeg kommer hjem. Savn er en god ting og jeg savner dere alle sammen hver dag!

Før jeg reiste til USA var jeg redd, jeg var redd for at jeg skulle miste kontakt med venner og familie, at de bare skulle glemme meg bort. Jeg hadde god grunn til å føle dette siden jeg har mistet mangen jeg er glad i av forskjellige grunner. Det var også mangen som hadde sagt til meg: " Det er når du reiser bort ett år at du finner ut hvem dine ekte venner er.."

Vet du hva? De som sa det hadde helt rett, du finner ut hvem dine ekte venner er, og jeg er så heldig at jeg ikke har mistet en eneste en. Jeg har fremdeles kjempe god kontakt med både familie og venner hele tiden og det gjør dette året så utrolig mye lettere og bedre for meg. Jeg vet at livet i Norge ikke bare stopper opp bare fordi jeg reiser bort ett år. Så jeg vil bare si hvor utrolig takknemmelig jeg er for alle dere som leser bloggen min, for at dere enda tenker på meg og har tid til å snakke med meg.

Eg e kjempe glae i dåkke og glede meg kjempe møje til å se adle igjen! Borte bra, men heima best vett dåkke ;)
(Har ikke glemt dåkke andre, fant bare fire bilder i farten :))

A Norwegian Weekend.

Ååå så godt det har vert å spise norsk mat igjen!

Har hatt en "norsk" helg sammen med Ida og Helene, vi har snakket norsk, spist Toro Mexikans gryte, grøt og melkesjokolade. Har vert kjempe herligt, må alltid regne med litt ekstra hjemlengsel når vi gjør sånn da siden vi begynner å tenke på alt vi savner. Merket det spesielt godt nor jeg kom litt i julestemmning når vi laget grøt, men det var verdt det! 

Nå har jeg to og en halv dag på skolen igjen så skal vi til Madison for å feire Thanksgiving med mer god mat. Ser at dette innlegget har mat som tema, men det er jo Amerika vi snakker om.

Thank God it's Friday!

Hadde min første basketball trening i dag! For å være helt ærlig hadde ikke veldig store forventinger til det, men jeg sa at jeg skulle vertfall prøve en trening for å se hvordan det var. Jeg ble faktisk positivt overrasket, det var veldig gøy (fordiom jeg var enda verre på basketball enn volleyball, hehe). Så da blir det visst mer enn en trening.

Det kommer til å bli veldig travelt fremover siden jeg har basketball trening to timer etter skolen hver dag, dans rett etter trening på fredager og så har jeg også sagt at jeg skal prøve meg på pianotimer på onsdager. Jeg får vel bare prøve, så viss det blir for mye så får jeg bare slutte.

Er vertfall super herligt med helg (igjen), i dag etter trening har jeg bare slappet av sett 90210 (ja, jeg vet, største klisjé serien som finnes men jeg her hekta..) og sett Water for the Elephants sammen med fammen. Filmen var bra, men jeg hadde forventet litt mer av den, men er verdt å se.

I morgen kommer Helene og sover over her. Gleder meg! Vi skal ha spa kveld sammen med Ida, det blir full pakke med badstu og boblebad her asså. 

Ha en fortsatt fin helg :)


Helenus og meg i bassenget i New York, saaavner det!

Writing Festivals and Football games.

To dager uten skole er ferdig, nå er det bare en dag på skolen så er det helg igjen. Herlig!

I går var jeg på Creative Writing Festival me Creative Writing klassen min. Måtte stå opp kl 4 for å ta bussen inn til Madison, men det var kjempe gøy. Utroligt mye bra, var spesielt imponert av noen av de som skreve sanger, lagte melodi og sang for oss + at det var bra. Prøvte å finne de på YouTube etterpå men fant ingen bra videoer der..

Ellers så var det en del spesielle ting også. Den ene læreren der kunne ikke stoppe å snakke om når han prøvte å ta selvmord og leste et dikt til oss om første gang han hadde orgasme sammen med en mann som også hadde tatt selvmord.. På min skole får vi ikke vise skuldrene vårs, lærerene får ikke lov å snakke fritt og her snakket læreren fritt om alt og folk kledde seg som de ville. Forandring fra High School til College ja. En opplevelse det også.

I dag skippet vi skolen for å reise til Madison igjen, men på fotball kamp. Skolen hvor jeg var på Homecoming kom til State Championship og hadde sin siste kamp i dag. Gratulerer så mye til Seneca! De tapte desverre i dag, men vant allikevel. Ant best i hele Wisconsin er jo ikke gale!

Etterpå reiste vi og spiste Japansk mat og så var det hjem igjen. Nå sitter jeg i skrivende stund å ser på film og snakker om alt og ingenting sammen med Aubrey. Life is good!
Shop smart!

Hjemme I Norge har vi ikke et stort utvalg av ?second hand? butikker. I vertfall ikke der jeg bor. Den eneste kjeden jeg kommer på er FRETEX og det synest jeg er litt trist.

Så viss du er ute å reiser og har god tid så anbefaler jeg å gå å kikke i noen ?second hand shops.? Jeg tror at de har ganske mange butikker i England vertfall, og jeg vet de har mye av det i USA. Du kan finne så utrolig mye pent der til billig penger viss du bare leter litt.

Du kan selvfølgelig finne fine ting på FRETEX også, men jeg synes som oftest at det er et litt dårlig utvalg der. Oppfordrer derfor alle til å gi klær de ikke bruker lenger til FRETEX. ;)

På søndag var jeg på ?second hand? shopping med søstrene mine og vertsmor, se hva jeg fant:


Disse fikk jeg for bare $12 (ca 70kr), orginalt ville de kostet mellom $40-$80.


Kjempe søte topper til rund $10-$15. (Ja, jeg hvet det er vinter, men litt farger må man jo ha. Kjolen er for Thailand, hehe.) Kjolen er faktisk fra Holister og ville kostet ca $70 som ny, det er ingen ting som er ødelagt med den så det lønner seg å shoppe "second hand".

Utenom det så prøver jeg å nyte hver dag som går (du får de aldri tilbake vet du.) I dag var jeg og fikk massasje, det var en litt ehh spesiell opplevelse. Hun var mer på healing enn massasje og jeg vet ikke om jeg følte jeg fikk så mye ut av at hun holdt hendene 20cm oppforbi kroppen min, men men, så har jeg prøvt det også.

Jeg leser også Regine Stokkes bok "En ung jentes siste ord". Leste også bloggen hennes for noen år siden som du enda kan finne her. Boken er kjempe trist og jeg får tårer i øynene ver gang jeg leser, men samtidig er hun så utrolig inspirerende og hennes budskap kommer veldig bra frem: Hver dag er verdifull, nyt den!

Jeg er lei meg for at du til slutt ikke vant din lange kamp, men du har inspirert tusen vis av mennesker!

WALMART IN MY HEART <3

Different doesn't necessarily mean bad.

Før jeg reiste til Wisconsin som utvekslingsstudent prøvte jeg å ha minst mulig forventninger til hva som kom til å skje, jeg hadde bestemt meg at jeg skulle være åpen for det meste og uansett hva som skjedde skulle jeg ikke reise hjem før året var over! Det er en ting jeg fremdeles er sikker på, å det er at jeg ikke skal hjem før året er over. (Med mindre noe alvorlig skjer selvfølgelig.)

Når det kommer til forventninger så har du selvfølgeligt noen forventninger til hvordan året ditt kommer til å bli, hva som kommer til å være lett, hva som kommer til å være vanskelig osv. Jeg tenkte nesten ikke på noe annet de siste måndene før jeg reiste.. Men for dere som skal reise som utvekslingsstudent neste år har jeg bare et råd: Uansett hvor mange forventninger du har, ikke vær for sikker på at det er slik det kommer til å bli! Jeg hadde feil med det meste. Nå skal jeg si hvordan ting har vert for meg frem til nå, og hvordan jeg trodde det skulle være.

Noe som var lett med å komme til USA:

Noe som jeg synest var utrolig lett når jeg kom her var å vende meg til familien. Jeg har bare vert her i litt over to månder, men føler meg allerde som en del av familien! Jeg vet at jeg som regel er god til å tilpasse meg forskjellige situasjoner, og bli godt kjent med folk jeg treffer ofte, men jeg hadde ikke trodd at det skulle være så lett å plutseligt ha fire søstre i huset.

Jeg er tross alt vant til å være enebarn og være utroligt mye alene hjemme, så det å plutseligt være seks personer i huset utenom meg var noe jeg trodde kom til å bli en utfordring. Det viste seg å være noe av det minst vanskelige jeg har opplevt, og jeg er så utrolig glad for å ha folk rundt meg nesten hele tiden, siden på meg har det hjulpet meg å "ikke hatt tid" til å ha hjemlengsel.

Noe som er vanskelig:

Noe jeg synest er veldig vanskeligt med å bo i USA er kostholdet, så viss dere er veldig opptatt av et sunt kosthold så anbefaler jeg ikke å reise her. Det er utrolig vanskeligt å være sunn og jeg føler jeg tenker på mat hele tiden, når jeg ikke spiser vil jeg spise og når jeg spiser føler jeg meg som regel usunn. Dette er fordi at det som i Norge hadde vert et normalt sunt måtid som for eksempel; skive med ost og et glass jus til, IKKE er sunt her borte. Brødet er bare rene tomme kalorier og karbohydrater, det finnes ikke fiber i det og i dag leste jeg på jusen vårs at det er 26 gram sukker per glass jus, er ikke det sykt? Tror ikke en gang de selger jus uten sukker her borte..

Noe jeg trodde skulle være lett, men ikke var det:

Når jeg var i New York, fikk vi et ark der vi skulle skrive hva vi trodde kom til å bli enkelt og hva som kom til å bli vanskeligt. Jeg skrev at jeg trodde vertfall ikke at jeg kom til å få noe problem å få venner. Som regel blir jeg kjent med nye folk ver gang jeg reiser og jeg hadde allerde da blitt kjent med noen kjempe kjekke jenter som jeg enda holder kontakt med forreste.

Det viste seg å være helt motsatt, for å være helt ærlig å så har jeg ikke fått noen venner, (dvs. som jeg henger med etter skolen) utenom Ida og søstrene mine. Jeg vil ikke si noe stygt om folkene på skolen, de er bare ikke like meg og de har bare andre interesser og andre måter å være på. Nå har jeg prøvt i to månder og jeg har gitt opp å analysere hva og hvorfor. Jeg henger bare med dem på skolen også får jeg bare finne på andre ting i fritiden, jeg tar det liksom ikke alt for tungt, det er ikke slik at jeg sitter alene på toalettet å spiser lunsjen min.. hehe.

Noe jeg liker med Wisconsin som jeg ikke gjør hjemme:

Jeg vet at dette sikkert kommer til å høres veldig rart ut, men noe av det jeg elsker med å bo her er at vi kjører HELE tiden. Det er lange distanser til det meste og jeg bare elsker å sitte i bilen og se ut å høre på musikk å synge, det er nesten road trip flere ganger i uken det, haha.

Jeg tror det er fordi at jeg slapper så utrolig av når vi kjører, jeg kan bare la tanken fly og jeg trenger ikke gjøre noe, jeg kan ikke gjøre noe. Jeg har funnet ut at du kan være lykkelig på mange måter. Hjemme, er jeg lykkelig for å ha et travelt liv, jeg gjør noe hele tiden. Skole, jobb, henge med venner, feste, trene, reise, planlegge ting, familie osv. det er alltid noe å gjøre eller noe jeg burde gjøre. Her borte, kommer lykken av å ikke ha et travelt liv, jeg har tid til å gjøre ting bare fordi jeg vil ikke fordi jeg føler jeg må eller allerde har planlagt det. Det tok en stund å godta det, og ikke stresse fordi det ikke er noe som skjer. (Kjenner dere dere igjen på den siste der eller?)

Noe jeg liker med Norge vi ikke gjør her:

Noe jeg savner utrolig mye med Norge er å være mer tilgjengelig og ikke være avhengig av foreldrene mine for å komme meg noe sted, jeg tror ikke vi vet hvor heldige vi er som bor så sentralt og kan både ta buss, tog og båt. Her har du liksom skolebussen og that's it, etter det får du bare håpe du har noen snille foreldre som vil kjøre rundt på deg med mindre du har lappen. Jeg forstår utrolig godt at det er 16 års grense på å ta lappen her.

Åj, dette ble visst et langt innlegg så jeg skal stoppe her, men igjen til dere som reiser som utvekslingsstudenter neste år: vær forberedt på at ting ikke kommer til å bli slik dere trodde.


// my american family

Scarfs and cardigans.

Still not a fashion blog, it's all for you Kristina. Hope you like it :)


Lazy Sundays.
Mall of America.

Mall of America, kjøpesentere som har alt, og jeg mener ALT:

- Svære juletrær i November

- Fornøyelsespark

- Akvarium

- Regnskog café

og selvfølgeligt noen vanlige butikker og resturanter...


Legger kanskje ut bilder av noe av det jeg kjøpte viss jeg gidder ta bilder i morgen, men skal ut å jakte med vertsfar så kanskje ikke :)

School picture and some other stuff.

Har hatt noen amerikanske opplevelser den site uken som jeg nesten kan garrantere at dere ikke har opplevt hjemme. 

Vi kjører forbi en politibil på vei til skolen en dag, vertsfaren min forteller at det er en "state police-car" som er de eneste i politiet som kan kjøre rundt i hele staten. Når vi da kjører inn til skolen hører vi politibilene komme med sirene og fult lys. Jeg tror først at det er en av bilene på veien de kjører etter men så ser jeg opp på bakketoppen og der er det en skolebuss som kjører i full fart bort fra skolen. Kan ikke tenke hva jeg hadde følt viss jeg satt i den bussen, men det var så ironisk at det var morsomt.

(Er ikke 100% sikker på at det var skolebussen politiet kjørte etter, siden jeg fikk aldri vite hva som skjedde. Men det var slik det så ut for meg.)

Neste dag i første time forteller læreren vårs om en øvelse vi skal ha. Det er ikke brannøvelse men intrengerøvelse. (Fortalte jeg forresten at dørene til klasserommene må være lukket å låst i timene? Det er i tilfelle det kommer en inntrenger.)

Han fortsetter å fortelle at de kommer til å si at det er kommet en inntrenger senere den dagen og alle må gå å gjemme seg inntil veggen under bordene. Grunnen er at det har vert massakre på skoler i nærområde og de vil være forberedt (det er jo tross alt Amerika vi snakker om.) Men vi trengte ikke være redde. Jeg freaka helt ut! FØRST får jeg vite at alle har lov å ha med seg pistol overalt utenomskolen, så lærer jeg i Practical Law at de fleste er for våpen og støtter NRA og nå dette. Vet ikke hvor seriøst jeg kan ta det da og hvor mye de legger i det. Alle de andre elevene ledde under inntrenger øvelsen så...

Jaja, nok om det. Her er det fantastisk skole bilde mitt med det en øyet hallveis igjen og et litt mer chubby ansikt enn før. Enjoy!

PS! Reiser til Mall of America med Helen og Ida i morgen, så null blogging til helga. Gleeeeder meg!

Thailand here I come!

Da var biletten i boks, og for dere som ikke forstod hvilket land det var, så skal jeg til Thailand neste sommer! Jeg gleder meg kjempe mye, har alltid drømt om å reise til det landet.

Jeg kommer til å reise ti dager etter at jeg kommer hjem fra USA (så dere må nok begynne å avtale allerede for å se meg før jeg reiser, neida, jo.) Skal reise til Hua Hin og bo i huset til en av onklene mine, det er bare helt nydeligt der. Så nå skal jeg bruke en kald vinter til å planlegge utflukter og drømme om varmen.

Her skal jeg bo:
//foto tante

 

Trick or treat.

Jeg klarte å overtale Aubrey til å gå trick or treat med meg siden jeg hadde lust til å se hvordan det var i Amerika. Etter å ha gjort det kan jeg bare si hvor utrolig takknemmelig jeg er for at vi også hadde Lindsey med oss, folk var ikke spesielt glade for å se tre 16-17 år gammle jenter på døren for å få gratis sjokolade, haha.

De fleste kommentarene vi fikk var:

" Are you not a little to old to go trick or treating?"

"You guys are way to tall for trick or treating!"

Mens noen viste hva de synest om det med å bare gi sjokolade til Lindsey :((


Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits