blogg.no » ajourney » august 2011

august 2011

Chillin' by the pool.



In New Yooork.



Manhattan, finally!

"Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves"

Men jammen måtte vi vente lenge nok. Jeg våknet i dag morges av at en eller annen syk alarm kom på, alarmen som viste seg å være telefonen på hotellet fortalte oss at vi måtte stå opp, spise frokost å komme ned i lobbyen til klokken var 12.

Så vi hev på oss noen klær og gikk å spiste frokost, når vi kom ned i lobbyen fortalte de oss at vi skulle reise til Manhattan allikevel. Alle ble kjempe glade siden vi trodde vi var stuck på hotellet til onsdag, da vi har fått nye flybiletter. Men det viste seg at det ikke var bare bare å komme seg inn til der. Vi brukte nesten like lang tid inn til byen som jeg brukte fra Oslo til Newark, på grunn av kø, venting osv..

Men når vi endelig kom inn var alt ventingen verdt det! Har aldri vert på noen lignenes plass i hele mitt liv, det var gigantisk, alt var stort. Det er virkeligt byen som aldri sover. Selv om vi bare var der et par timer føles det ut som vi var der hele dagen siden det var så mye som skjedde rundt oss hele tiden.

Vi var først på FOREVER 21 en tur igjen, før jeg og to andre jenter gikk til Sephora for å kjøpe id-sminke. Viss du noen gang er i New York eller en annen plass i USA med den butikken så er det vert å ta seg en tur innom der. Jeg hadde bare lyst til å kjøpe hele butikken og mineralsminken var like dyr som vanlig sminke hjemme.

Jeg fikk et startkit for 60$, et ekstra pudder for 28$, en øyenskygge til 18$, forskudd på bursdagsgave av butikken og en eyeliner fordi jeg kjøpte så mye. Det var også kjempe bra service!

Amerikanere er bare så hyggelige og utadvente og selv om det meste bare er overfladisk så gjør det ikke så mye. Du blir glad når folk smiler og er hyggelige med deg uansett.

Tok litt av på skrivinga der, hehe.. her er det vertfall noen bilder: 







fotoprivat

Har hatt en kjempefin dag alt i alt, og sett mye nytt!

Trapped in the hotel.

I dag har vi ikke fått gå ut av hotellet på grunn av orkanen som aldri kom.. Vi har bare hatt vind og regn, men ikke noe orkan så ingen trenger bekymre seg.

Alle flyene er fremdeles kansellert da, så vi er stuck på hotellet frem til onsdag. Vertfall jeg, det er noen heldige som får reise i morgen. Men jeg tar det med et smil og prøver å gjøre det beste ut av situasjonen, så i dag har jeg slappet av på rommet med noen kjekke jenter, trent, spist masse mat og sett film.


Fine ryddige hotellrommene.







En god plan B.

Orkanen Irene kommer til New York!! Vi fikk derfor ikke følge planen med å reise inn til Manhattan og gå i byen i dag..

Men reiselederen kom opp med en god plan B som vil si at vi fikk besøke Walmart som er en sinnsyk stor matbutikk i USA som også har alt annet enn mat. Der fikk vi kjøpt noen småting og tatt noen utrolig kule bilder (hehe...) før vi reiste videre til Outlet. Outlet er et kjempestort kjøpesenter, sikkert dobbelt så stort som Kvadrat, der de solgte både ordinære og outlet-varer. Så for å gjøre en lang dag kort; jeg fikk svidd av noen tusenlapper selv om vi ikke fikk reise inn til byen.

For de som lurer er jeg helt frisk og rask igjen etter en litt turbulent dag i går.. Vi har heller ikke lagt noe merke til orkanen enda uten om at det regner og blåser en del. Har fått beskjed om å holde oss på hotellet og bort fra vinduer inntil videre beskjed. 


WALMART

FOREVER 21




Vimsen

Når folk reiser på gruppeturer med opplegg der alle skal samles til tider osv. er det alltid en som kommer for sent, mister saker, blir syk og vimser rundt..

Denne personen måtte selvølgeligt bli meg. Jeg har komt trykt frem på hotellet nå da, men turen bort gikk ikke like glatt. Når jeg stod opp i dag tiligt var jeg ikke helt god, har fått så sterke medisiner mot tannverken og bettendelsen som jeg selvfølgeligt måtte reagere på...

Jeg stod opp, stelte meg og gikk ned for å spise frokost, frokosten var første gang jeg kastet opp. Men tenkte at det hadde med alt mulig å gjøre.

Så kom jeg meg på flyet til Oslo der vi fikk servert noe rundstykker, andre gang jeg kastet opp. Klarte og få i meg en banan uten å kaste opp på flyplassen, men når jeg da skulle ta flyet til USA klarte jeg å kaste opp hele fire ganger! Jeg klarte også å ha nye fingeravtrykk i passkontrollen så jeg måtte inn på "avhøring", og miste mitt DS-160 som jeg sikkert må betale 250$ for å få nytt!

Men ja, jeg har sluttet å ta medisin og passer hele tiden på at det er noen kjente rundt meg nå mor. Så nå skal vi ned og spise, håper det går bra denne gangen :-)

Noen i exploriusgjengen!



Hotell rommet vårt :)

Tomorrow!

Jeg reiser i morgen! 

Det er helt sykt og jeg er ikke i nærheten å være innstilt på å være borte et år enda. Det føles ut som jeg skal på en ferie jeg ikke lenger har veldig lyst å reise på.. Dette er fordi jeg i går var hos tannlegen og borret to timer i strekk og har enda ikke sett/ kjent at det har kommet noe bra ut av det, uten om mer smerte. (Ikke at det er bra da..)

Uten om det så er livet mitt bra og jeg gleder meg egentligt kjempe mye til å reise til NY og treffe vertsfamilien min! Jeg har også fått meg briller, så nå kan jeg få alle på skolen min til å tro at jeg er smarter enn det jeg er og jeg fikk en finfinfin gave av bror min i går når jeg var der og sa hade. Et 75-300mm objektiv og et gammelt 22-55mm objektiv. Han sa han ikke brukte det lengre så jeg måtte bare ta det viss jeg ville, så tusen takk!

I dag skal jeg bruke dagen min til å pakke ferdig, vaske klær og treffer venner og familie for siste gang på en lang stund. Har fått mange "lykke til" og "ting blir ikke det samme her uten deg" som jeg synest er kjempe koseligt. Kommer til å savne alle dere også!

Nesten ferdig å pakke nå, jeg har vertfall ikke pakket for mye..

My host family.

I dag fikk jeg endeligt papirene på familien min og avreisedato!

Jeg reiser først til New York 26/8 der jeg skal være på Soft Landing camp med andre utvekslingsstudenter i tre dager, før jeg reiser videre til Wisconsin og vfamilien min 29/8. Skolen begynner 1. September (eller 2.) så da får jeg et par dager til å bli kjent med familien og området først.

Når jeg fikk papirene på familien fikk jeg bare enda mer lyst til å reise enn før. De virker så utroligt greie og kjekke, jeg kunne ikke sett for meg en bedre familie!

Som sagt så består familien av 6 personer:

- Ritch (Dad)

- Vickie Lynn (Mom)

- Lindsey 8 år (Sister)

- Sydney 12 år (Sister)

- Bailey 15 år (Sister)

- Aubrey 16 år (Sister)

Jeg har fått like godt inntrykk av alle sammen, de virker som en utadvent familie som holder på me volleyball, basketball, dans, musikk ect. Så nå er planen å starte et nytt å sunnere liv der jeg trener like mye som jeg har jobbet i år!

Her er bilder av familien og huset jeg skal bo i:



Klarer ikke laste opp større bilder.. Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre :)


 

One week left!

Nå har jeg endeligt fått bekreftet av kordinatoren min i USA at det er sikkert at jeg skal til Wisconsin!

Har enda ikke fått papirene fra explorius så avreisedatoen er ikke hundre prosent sikker, men jeg kommer sansynligvis til å reise neste fredag.

Jeg har brukt hele dagen min i dag på å kjøpe inn gaver til vertsfamilien, vert hos tannlegen og pakket. Det er helt forferdeligt vanskeligt å pakke til denne turen, skal pakke 20kg for 10 månder! Men satser egentlig på at jeg får kjøpt det meste når jeg kommer ned.

Det jeg vet til nå:

- Skal bo i Gays Mills, Wisconsin.

- Det er 600 innbyggere i "byen".

- Vertsfamilien min består av vertsmor, vertsfar og fire kjempesøte vertsøstre. (Kommer bilder av alle senere)

- Det er en halv time å kjøre til nermeste "kjøpesenter" og en time til det første store kjøpesenteret.

- Jeg skal få bli med i et amerikansk bryllup!

- Skal gå på skole med to andre utvekslingsstudener, en jente fra Brasil og en jente fra Oslo.

- Skolen min heter North Crawford High.

Her skal jeg bo : 

googlemaps 

 




I crossed the street to walk in the sunshine.







fotoprivat

Kommer til å savne dere jenter!

One step closer to the American dream.

Jeg våkner av at vekker klokka mi ringer kvart over syv, jeg er i Oslo og skal snart til ambassaden for å få visumet mitt. Det er siste gang jeg reiser noen plass før USA og mor og meg hadde bestemt oss for å kombinere å hente visum med en jentetur siden vi allikvel måtte reise til Oslo. Vi står opp og gjør oss klar for å gå opp til ambassaden.

Når vi kommer opp til ambassaden etter å ha spist frokost er det allerde lang kø for å komme inn, vi setter oss ned og trøster oss med at det går ganske raskt fremmover. Etter å ha stått i kø litt mindre enn en time slipper jeg endelig inn på ambassaden bare for å stille meg i en til kø for å trekke KØ-LAPP! Jeg venter tolmodig inne på ambassaden og etter til sammen to og en halv time er det min tur. Jeg går frem til luken der jeg treffer en hyggelig amerikaner som snakker med meg og spør meg spørsmål i litt mindre enn to minutter.

- "Are you not going to apply for any scholarships for the trip?"

- "No, my principal will not approve my year. So I won't get any.." (så utrolig bra engelsk)

- "That dosen't sound like a very cool principal."

Haha, det er nok ikke bare hans feil da, hadde det bare vert så lett. Nå er jeg hjemme igjen, sitter i skrivende stund i sofaen min og håper på en telefon der de forteller meg at jeg har fått familie. Det er lov å drømme..



fotoprivat





Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits