blogg.no » ajourney » januar 2012

januar 2012

Last weekend of January.

I går var vi ute å aket igjen! Kjempe gøy, følte meg som en liten unge igjen, har ikke gjort det på kjempe lenge. Etter på reiste Aubrey og jeg å hentet Ida og så kjørte vi til Richland Senter for å møte Helene og Hampus. Vi gikk å spiste på Taco Bell og Bowlet. Jeg tapte noe helt sykt, men det var morsomt da.

 I dag har vi vert på promdress shopping og jeg kjøpte kjolen jeg skal bruke! Åå gru-gleder meg, har aldri hatt en så fin kjole før men følte meg drit klein i den, men det blir gøy! 


Outside my American House.

 

Update :)))

Lenge siden jeg har blogget nå! Har vert kjempetravelt her nå for tiden med finals på skolen, basketball trening, basketball kamper osv.

Det gikk forresten kjempebra på finals, fikk B-er og A-er på alle prøvene mine. Så nå er første semester over, begynte andre semester denne uka med et nytt fag der vi skal lese artikler i newsweek hver uke og diskutere politikk, økonomi og alt annet de skriver om der. Første dagen fikk vi et skjema skulle fylle ut der det stod "Out of every 100 people, how many of the world's people are..." Så skulle vi gjette svaret, etterpå fikk vi det som var rett og så måtte vi regne ut differansen for å finne ut de tre som hadde minst poeng som da vant. Ida kom på første plass med 200 og noe, en amerikansk jente på andre med 238 og jeg på tredje med 239. Når vi fikk premie siden vi vant var det en i klassen som sa: "It's not fair, they are from Europe!" Haha, ja i Europa er vi født smartere så det er ikke rettferdig :))

Jeg lærte faktisk utrolig mye fra quizen som jeg ikke visste, jeg visste at det var mye uretferdig i verden, men visste du at ut av 100 mennesker :

- Ville 80 stk levt i dårligt hus/skur.

- 70 av dem kan ikke lese eller skrive.

- Er det bare 1 som har universitetsutdannelse.

- Bare 1 person med sin egen pc.

- 50 mennesker sulter hver dag.

Det sier noe om hvor urettferdig verden er for mange mennesker, bare tenk viss denne undersøkelsen bare var gjort i Norge - tallene hadde vert litt anderledes da. Det får meg til og være utrolig takknemmelig for alt jeg har, alle mulighetene, all støtten. Vi som bor i Norge kan bli hva vi vil bare vi jobber hardt nok, det er ikke alle som har den muligheten, faktisk så har ikke de fleste i verden den muligheten.

Så må jeg bare fortelle om sist søndag også, helt nytt tema. Sist søndag reiste vi til Madison igjen for å gå på Badgers basketball kamp. Det var enda kulere enn sist gang når vi reiste på volleyballkamp, vi hadde vip-billeter og fikk en egen "boks" der vi kunne sitte inne eller gå ut til reserverte seter. Vi fikk også så mye vi ville av gratis mat og drikke. Kommer til å savne å gå på kamper når jeg kommer hjem, det er så gøy - spesielt basketball, elsker det.
Finals on North Crawford.

Sitter på rommet mitt med ark og notater spredd ut over hele gulvet sammen med søsteren min, vi skal ha 2 timers prøver i alle fag på mandag og tirsdag så jeg stod opp hall 9 i morges for å øve på prøvene. Gjorde egentlig den ene prøven i går der vi måtte ta et portrett bilde av en i klassen og redigere det, hva synest du?
Nå skal vi reise på basketballkamp i Madison, GO BADGERS!

 

I miss..


//foto daniel aanestad

I miss - you - vågen vgs - fanget til mor - jobben min - kebab - pynta meg - jentekvelder - gå på kafé - kjøttkaker i brun saus - varierte skoledager - fjellturer - telefoner fra tante - hytta - media og kommunikasjon - senga mi - vennen mine - familien min - fest - badet mitt - reker - hummer - alle tingene mine - vindu shopping - gå ut å spise - lange samtaler - ta bussen - planlegge helgene - frihet - snakke norsk - kinder sjokolade - potetsalat - pinnekjøtt - korte avstander - folk jeg kan stole på - komle - kyllingsuppe - sandnes - havet - pasta og krepsehaler - tekstmeldinger -svømme - sunt brød - sjokade - norske boller - smurf - oppriktige mennesker - kinamat - pannekaker - servelat -stavanger - fløtegratinerte poteter - norsk skolesystem - hjemmelaga pizza - skoleboller - smil - klemmer - dyna mi -laks - tjene penger - pastasalat  - nonstop melkesjokolade - daim - ehh norsk mat generelt 

Måndene som gikk.

August:

Avskjedsmiddag med de beste jentene mine :)Vannfestivalen me postgirobygget, skikkelig sommerstemmning.

 
New York med fire kjempe søte jenter! Det var årets happening, hadde det så utrolig gøy de fem dagene, har så lyst til å reise tlibake. Håper på en reunion om noen år jenter :)

 Mitt første møte med vertsfamilien min, husker jeg var så utrolig nervøs nå Ida og jeg landet i Madison at jeg bare ville springe å gjemme meg. Så kom jeg til rulletrappa som gikk ned til vertsfamilien min da lillesøstera mi kom opp og gav meg en klem og hjalp meg med kofferte, kjempe søtt.

September:Spa dag hjemme hos oss, synest det var så kult at vi hadde både boblebad og badestu så måtte jo selvfølgelig teste det ut. Siden det fremdeles var sommer her når jeg kom solte vi oss ute i hagen etterpå.

Første skoledag og dress-up week på skolen, kledde meg opp som en nerd første dagen haha.


Var på min første American-football game.


Jeg begynte å spille volleyball, står med ryggen til til venstre.Ble 17år og reiste samme dag i et nydeligt amerikansk bryllup til vertskusina mi.

Oktober:


Begynte på dans, vi skal forresten ha stor forestilliing i mai og har akkurat bestillt nye kostymer til alle.

 
Feiret Halloween og skar ut mitt første gresskar.Reiste til Madison på Badgers Volleyballkamp.

November:


Skippa skolen for å reise å se Seneca spille fotball kamp på Badgers stadioen.Reiste til Mall of America for første gang sammen med Ida og Helene.

Desember:

Spillte min første basketballkamp etter å ha begynt basketballtrening i slutten av november.

Reiste til Mall of America igjen sammen med Jen, Ida, Thami og Bea.

Hadde en stor bake-dag der vi bakte mange tusen kaker på den dag.

Hadde julekonsert med kor-klassen min, som du sikkert ser på bilde var det noe av det mest spendenes som skjedde i desember.

 Fikk gitar ++ mye mye mer til jul!

Reiste i trekket på nyttårs aften samen med hele familien og noen venner, kjempe gøy.

Nå venter jeg bare på at det skal begynne å skje ting igjen siden det er så mye mer jeg vil se og oppleve før jeg reiser hjem, har jo bare fem månder igjen!

 
 

 

Four days.

Da var det en stund siden jeg hadde oppdater, har egentligt ikke skjedd så mye i det siste. Vi spillte som sagt basketballkamp for Breast Cancer Awareness på torsdag, så hadde jeg basketball trening og dans på fredag, i går var jeg bare hjemme, ryddet bort juletreet, slappen av, gjorde lekser og sov. Kjempe spennendes helg.

I dag skal jeg på BAPI Christmasparty, det er jobben til vfar og vmor. Vi skal bowle, synge karoke og ja, vet ikke helt. Neste helg skal jeg på College Basketball game så det blir fun! Ellers så er det i dag 5 månder og 5 dager til jeg står på norsk jord igjen, skal bli herligt!

Haappyyy!

I gaar satt jeg paa rommet mitt naar vertsforeldrene mine ropte paa meg og sa at jeg hadde faatt mail. Jeg gikk opp og der laa det fem pakker og ventet paa meg, en masse nye boker jeg skal lese og fish eye linsen min! Aa ble saa glad, hadde vert litt usikker med linsen siden det er bare saann du setter utpaa en annen linse og kostet bare tretti dollar, men jes synest den virket kjempe fint.

I dag skal jeg spille homegame paa skolen, vi spiller for breast cancer awareness og skal bruke knaesj rosa sokker paa oss om gaar opp til knerne, haha.Creative Writing.

Da var snart forste uken av skolen over igjen, kan ikke vente til helga - jeg kunne gaatt hatt en uke til med ferie jeg.. Akkurat naa sitter jeg i Creative Writing Class som er min ant siste time for basketball trening. Vi har utrolig mange historier og dikt aa skrive akkurat naa saa alle er travelt opptatt.

Jeg er ferdig med dikt "pakken" min der vi maa skrive ti forskjellige typer dikt til fredag. Paa fredag skal vi ogsaa ha en gallery walk der vi leser hogt det beste arbeidet vi har gjort den siste maanden. Tenkte aa legge til dikte jeg skal ha paa gallery walk, dere maa ikke domme meg for mye da.. Jeg kommer nok aldri til aa bli forfatter, tok dette faget bare for aa forbedre engelsk ordforaad og grammatikk.

I diktet jeg har for gallery walk er et "I am-poem" vi maatte starte og slutte ver vers med "I am".I AM

I am adventurous and love to see new places.
I wonder if I am going to get to travel over the whole world.
I hear African drums, the carnival in Brazil, and Australian waves.
I see Asians meditating and the night life in New York.

I want to taste the pizza in Italy and drink fresh orange juice on the beach in Bali.
I am adventurous and love to see new places.

I pretend that I am surfing in California.
I feel free and alive.
I touch the sky.
I worry about nothing.
I cry my tears of joy.
I am adventurous and love to see new places.

I understand that I have to work to travel.
I say, I might see new places while I am working.
I dream that I will take my own kids and show them the world.
I try to live my life to the fullest.
I hope to have no regrets when I am old.
I am adventurous and love to see new places.

Tumblr_ls3d23yxs11qk7ynro1_500_large_largeHappy New Year!

Manglet litt nyttårs stemning her i går, siden ingen hadde raketter og slikt, men hadde en kjempe kjekk helg allikevel. Helene sov over hos meg fra fredag til lørdag siden vi skulle i trekke lørdags morning. Vii våknet opp og kjørte rundt og hentet alle andre som skulle bli med. Tror vi ble nesten tjue stykk som reiste i trekket sammen. Vi hadde leid ski og snowboard instruktør for de som trengte det, siden verken Helene eller jeg har stått på brett før, bestemte vi oss for å prøve det.

Det gikk jo ehh ikke i det hele tatt... viss jeg skriver at jeg holdt ut i 30 min så tar jeg vel litt i. Men nå har jeg vertfalt prøvt det, og jeg har aldri vert mer glad for å ha gitt opp så fort! Hadde der kjempe gøy i trekket resten av dagen når jeg bare fikk meg ski på bena. Har gangsperr i hele kroppen nå siden vi rant hele dagen og det var ikke kø til skiheisen her - herligt.

Når vi kom hjem fra trekket reiste jeg på kino med Aubrey, Starr og Sidney og så Sherlock Holmes. Så reiste vi hjem og så på nedtellinga til nytt år fra New York. Tror alle sovna nesten rett etter tolv, haha. Vi er skikkelige party mennesker her borte..

 

Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits