blogg.no » ajourney » Hverdag

Hverdag

100 days left!

I dag er det bare hundre dager igjen til jeg kommer hjem! Skal bli så utrolig godt å komme hjem igjen, men jeg har enda en del ting å oppleve de siste hundre dagene før jeg reiser hjem så det kommer til å gå kjempe fort.Jeg skal blant annet til Hawaii i påskeferien, Saint Louis, gå på "prom", danseforestilling, så kommer mor og besøker meg i mai. Gleder meg kjempe mye til alt sammen.

Siden det bare er hundre dager igjen har jeg bestemt meg for å slutte å blogge her siden jeg ikke har vert noe flink til det i det siste uansett. Kommer heller til (å prøve) å legge ut et bilde hver dag på Tumblr bloggen min som du finner HER. Ble inspirert av Silje og Ivar sin 366 challenge der de tar et nytt bilde hver dag hele året, så nå får jeg se om jeg får det til. (Er ikke helt ferdig me design så bilde er litt lite nå, men viss du trykker på det kommer det opp stort.)

Silje og Ivar sine blogger finner du forresten HER og HER. 

Ha en fortsatt fin helg alle sammen :)
 

022212

Da var det onsdag igjen allerede, herligt, gleder meg til helga!

Denne uka har bare gaatt til basketballtrening, styrketrening og skole. Maatte gaa aa snakke med trener/lege som kommer paa skolen to ganger i uken i gaar. Jeg har hatt en skade i den ene foten (som jeg ikke vet hva heter paa norsk) en stund naa og fikk forst beskjed om aa ise foten etter hver trening/kamp og toye ut saa mye som muligt. Denne gangen fikk jeg ogsaa beskjed om aa teipe opp foten min for hver trening og naar basketball sesongen var over burde jeg lope minst muligt viss jeg ville gjore track and field (det samme som friidrett) til vaaren.

 Det skal jeg vel klare aa ta pause fra naar jeg reiser til Hawaii vertfall! Der har jeg planer om aa bare slappe av aa kose meg, naa er det forresten minder enn 40 dager igjen. Gleeeeeeder meg.

Skypet forresten med Andreas i gaar, han er paa utveksling i Kentucky naa og maatte desverre ofre haaret sitt for Wrestling timet han er paa. Hva synest du om resultatet?Hahaha, jeg lo godt naar jeg saa han ja :))

SOOLBRENT og sliten

Har hatt en kjempe herlig dag i trekket, skikkeligt påskevær med perfekt føre, sol og blå himmel, så da ble jeg selvfølgelig solbrent siden jeg er snehvit etter å nesten bare ha vert inne i flere månder nå - men litt herligt er det jo da. Det manglet bare kvikk lunsj, appelsin og skole bolla - eller ka seie du Maren?

Elsker trekket her borte siden det er ti ganger billigere enn i Norge, ingen kø, men allikevel bra bakker og den del hopp. Når vi kom hjem fra Mt. LaCrosse var det rett inn, hente dansetingene vårs og ut i bilen igjen for å kjøre til dans. Jeg kom akkurat hjem fra dans nå, klokken er hall ti her borte og jeg har vert borte siden klokken åtte i dag morres. Elsker amerikanske timeplaner (noen ganger vertfall).

Nå skal jeg dysje og gå å slappe av i badestuen før jeg legger meg. Ha en fin helg!


Happy Valentines Day!

I dag delte de ut candy grams på skolen akkurat slik som i Mean Girls, kjempe morrsomt. Så var det også noen som fikk levert blomster og ballonger på skolen av de som hadde type på andre skoler. Litt større med valentines dag her borte enn i Norge enda, selv om vi begynner å nerme oss.

Etter skolen hadde jeg som vanlig basketball trening og etterpå reiste jeg på kino og så The Vow med søstrene mine. Jeg hadde forberett meg på å grine, men synest ikke filmen var så trist selv om det var en søt film, søsteren min på den andre siden sippet igjennom hele filmen. Måtte skjekke om hun lo eller grein den ene gangen siden hun snufset så mye. Vert og se filmen uansett, spesielt med tanke på at Channing Tatum har hovedrollen.
monday - tuesday - wednesday - thursday - friday - saturday - sunday

Dagene, ukene og måndene går så utrolig raskt nå, har helt glemt av å blogge. Prøver bare å få gjort mest mulig, lære mest mulig om kulturen og få mye ut av tiden jeg har før jeg kommer hjem og kose meg - siden jeg kommer aldri til å få "i dag" tilbake igjen. Har bestemt meg for å leve resten av livet mitt slik, bare nyte hver eneste dag og se det positive i den.

Den siste tiden har som vanlig vert fulgt med skole, basketball og dans, men jeg har også vert på skijump, i trekket, ute på forskjellige ting og ja - det er vel en ganske normal hverdag egenltig. Føler vertfall den er normal nå etter å ha vert her i 6 måneder.

De neste måndene tror jeg det kommer til å bli en del reising så det gleder jeg meg utrolig mye til! Skal prøve å holde dere mer oppdatert med hva som skjer fremover viss jeg får muligheten. (Har ikke alltid internett her borte.)
Fra skijump konkuranse i Westby for 2 uker siden :)

 

Basketball, dance and skiing.

Jeg begynner virkelig å like livet som amerikaner nå, kommer nok til å komme hjem som litt amerikansk nå. I dag scorte (er det slik du skriver det på norsk?) på basketball kampen. Alle var helt sjokka, haha, vi glemte nesten å fortesette og spille. Jeg var super happy siden målet mitt var å score på en kamp før sesongen var over. Check!

Vi begynner også endelig å komme noen vei med dansinga vårs, begynte på moderne dansen vårs i går - tror den kommer til å bli kjempe. Gleder meg også noe sykt til å se kostymene vårs. Mor kommer å besøker meg i mai så hun får forhåpentligvis sett forestilling også + feiret 17. mai med meg.

Denne helga kommer til å gå minst like raskt som sist helg, i morgen har vi skole (selvfølgelig) så skal søstrene mine, Ida og meg reise til Westby. De har skiijump konkuranse der denne helga som vi skal gå å se på, etterpå skal vi til Austin og Bea og sove over der. Bea reiser hjem til Brazil på søndag så det er siste gang vi får sett henne..

På lørdag har vi en til basketball kamp mot Seneca og på søndag blir det trekket viss vi finner noen som kan kjøre oss. Aubrey har volleyball turnering da så hun kan verken kjøre eller bli med desverre og Bailey vil ikke bli med siden det er Super Bowl på søndag så hun skal være hjemme å se på det. Alt handler om sport her i Amerika, hehe.

Ha en super helg! Nå er det forresten bare 129 dager til jeg er hjemme i Norge igjen for di som lurte, klarer ikke bestemme meg om det er for lite eller for mye tid - er glad det ikke er enda vertfall :)

BAERHEIM :D
 

Last weekend of January.

I går var vi ute å aket igjen! Kjempe gøy, følte meg som en liten unge igjen, har ikke gjort det på kjempe lenge. Etter på reiste Aubrey og jeg å hentet Ida og så kjørte vi til Richland Senter for å møte Helene og Hampus. Vi gikk å spiste på Taco Bell og Bowlet. Jeg tapte noe helt sykt, men det var morsomt da.

 I dag har vi vert på promdress shopping og jeg kjøpte kjolen jeg skal bruke! Åå gru-gleder meg, har aldri hatt en så fin kjole før men følte meg drit klein i den, men det blir gøy! 


Update :)))

Lenge siden jeg har blogget nå! Har vert kjempetravelt her nå for tiden med finals på skolen, basketball trening, basketball kamper osv.

Det gikk forresten kjempebra på finals, fikk B-er og A-er på alle prøvene mine. Så nå er første semester over, begynte andre semester denne uka med et nytt fag der vi skal lese artikler i newsweek hver uke og diskutere politikk, økonomi og alt annet de skriver om der. Første dagen fikk vi et skjema skulle fylle ut der det stod "Out of every 100 people, how many of the world's people are..." Så skulle vi gjette svaret, etterpå fikk vi det som var rett og så måtte vi regne ut differansen for å finne ut de tre som hadde minst poeng som da vant. Ida kom på første plass med 200 og noe, en amerikansk jente på andre med 238 og jeg på tredje med 239. Når vi fikk premie siden vi vant var det en i klassen som sa: "It's not fair, they are from Europe!" Haha, ja i Europa er vi født smartere så det er ikke rettferdig :))

Jeg lærte faktisk utrolig mye fra quizen som jeg ikke visste, jeg visste at det var mye uretferdig i verden, men visste du at ut av 100 mennesker :

- Ville 80 stk levt i dårligt hus/skur.

- 70 av dem kan ikke lese eller skrive.

- Er det bare 1 som har universitetsutdannelse.

- Bare 1 person med sin egen pc.

- 50 mennesker sulter hver dag.

Det sier noe om hvor urettferdig verden er for mange mennesker, bare tenk viss denne undersøkelsen bare var gjort i Norge - tallene hadde vert litt anderledes da. Det får meg til og være utrolig takknemmelig for alt jeg har, alle mulighetene, all støtten. Vi som bor i Norge kan bli hva vi vil bare vi jobber hardt nok, det er ikke alle som har den muligheten, faktisk så har ikke de fleste i verden den muligheten.

Så må jeg bare fortelle om sist søndag også, helt nytt tema. Sist søndag reiste vi til Madison igjen for å gå på Badgers basketball kamp. Det var enda kulere enn sist gang når vi reiste på volleyballkamp, vi hadde vip-billeter og fikk en egen "boks" der vi kunne sitte inne eller gå ut til reserverte seter. Vi fikk også så mye vi ville av gratis mat og drikke. Kommer til å savne å gå på kamper når jeg kommer hjem, det er så gøy - spesielt basketball, elsker det.
Finals on North Crawford.

Sitter på rommet mitt med ark og notater spredd ut over hele gulvet sammen med søsteren min, vi skal ha 2 timers prøver i alle fag på mandag og tirsdag så jeg stod opp hall 9 i morges for å øve på prøvene. Gjorde egentlig den ene prøven i går der vi måtte ta et portrett bilde av en i klassen og redigere det, hva synest du?
Nå skal vi reise på basketballkamp i Madison, GO BADGERS!

 

Four days.

Da var det en stund siden jeg hadde oppdater, har egentligt ikke skjedd så mye i det siste. Vi spillte som sagt basketballkamp for Breast Cancer Awareness på torsdag, så hadde jeg basketball trening og dans på fredag, i går var jeg bare hjemme, ryddet bort juletreet, slappen av, gjorde lekser og sov. Kjempe spennendes helg.

I dag skal jeg på BAPI Christmasparty, det er jobben til vfar og vmor. Vi skal bowle, synge karoke og ja, vet ikke helt. Neste helg skal jeg på College Basketball game så det blir fun! Ellers så er det i dag 5 månder og 5 dager til jeg står på norsk jord igjen, skal bli herligt!

Haappyyy!

I gaar satt jeg paa rommet mitt naar vertsforeldrene mine ropte paa meg og sa at jeg hadde faatt mail. Jeg gikk opp og der laa det fem pakker og ventet paa meg, en masse nye boker jeg skal lese og fish eye linsen min! Aa ble saa glad, hadde vert litt usikker med linsen siden det er bare saann du setter utpaa en annen linse og kostet bare tretti dollar, men jes synest den virket kjempe fint.

I dag skal jeg spille homegame paa skolen, vi spiller for breast cancer awareness og skal bruke knaesj rosa sokker paa oss om gaar opp til knerne, haha.Creative Writing.

Da var snart forste uken av skolen over igjen, kan ikke vente til helga - jeg kunne gaatt hatt en uke til med ferie jeg.. Akkurat naa sitter jeg i Creative Writing Class som er min ant siste time for basketball trening. Vi har utrolig mange historier og dikt aa skrive akkurat naa saa alle er travelt opptatt.

Jeg er ferdig med dikt "pakken" min der vi maa skrive ti forskjellige typer dikt til fredag. Paa fredag skal vi ogsaa ha en gallery walk der vi leser hogt det beste arbeidet vi har gjort den siste maanden. Tenkte aa legge til dikte jeg skal ha paa gallery walk, dere maa ikke domme meg for mye da.. Jeg kommer nok aldri til aa bli forfatter, tok dette faget bare for aa forbedre engelsk ordforaad og grammatikk.

I diktet jeg har for gallery walk er et "I am-poem" vi maatte starte og slutte ver vers med "I am".I AM

I am adventurous and love to see new places.
I wonder if I am going to get to travel over the whole world.
I hear African drums, the carnival in Brazil, and Australian waves.
I see Asians meditating and the night life in New York.

I want to taste the pizza in Italy and drink fresh orange juice on the beach in Bali.
I am adventurous and love to see new places.

I pretend that I am surfing in California.
I feel free and alive.
I touch the sky.
I worry about nothing.
I cry my tears of joy.
I am adventurous and love to see new places.

I understand that I have to work to travel.
I say, I might see new places while I am working.
I dream that I will take my own kids and show them the world.
I try to live my life to the fullest.
I hope to have no regrets when I am old.
I am adventurous and love to see new places.

Tumblr_ls3d23yxs11qk7ynro1_500_large_largeBasketball.

Jeg har akkurat stått opp, klokken er 8 her borte og jeg skal på basketball trening. Her er det ingen tid til å slappe av nei. Jeg trenger det vel også, selv om det føles mer ut som jeg trenger søvna akkurat nå, så wish me luck!
Holidaaaayy!

Da fikk jeg endelig juleferie her også! Har vert på skolen til kl 1 i dag og bare spilt kort og ping pong hele dagen. Har hatt en super travel uke som er grunnen til jeg ikke har vert så aktiv her sammen med det at ver gang jeg hadde tid så var internett skrudd av.

Jeg var som sagt på Mall of America på mandag, reiste klokken seks om morningen og kom hjem halv ett om natten så jeg var passe trett på tirsdag. Men det var gøy, var ikke i veldig "shopping-humør" så gikk for det meste rundt på senterer sammen med Jen (kontaktpersonen min) og bare kikka i butikkene. Hun er foresten kjempekul, kunne ikke fått bedre kontaktperson, eller hun er vel egentlig ikke min kontaktperson siden hun er i familie med vertsfamilien min så det er ikke lov, men jeg har så vidt sett noe til hun andre.

Vertfall, jeg endte opp med å kjøpe ny basketballsjorts, noen ringer og noe fotogreier. Resten av uka har gått til basketball trening og basketball kamper. Vi hadde 50/50 raffle den uka også og fikk in $57 + at vi fikk premien til bake så det ble $114. Vi sparer til tur til Saint Louis i april, håper sånn at vi får det til siden da blir det road trip!!

ELLERS SÅ VIL JEG BARE ØNSKE ALLE EN GOD JUL OG ET GODT NYTT ÅR! Det blir veldig anderledes å feire jul her borte, men jeg gleder meg masse fordiom. Nå er halve tiden nesten gått og snart får dere se meg hjemme i Norge igjen, savner dere.

Tok ikke så mange bilder siden, men kjøpesentere er dritstort! Skal legge ut flere bilder viss Jen sender sine til meg :)

Kosehelg.

I går kom Helene til meg for å sove over, vi reiste og hentet henne en plass som ligger 20 minutter fra her, kjøpte masse chips, brus og sjokolade så reiste vi hjem her.

Det var kjempekoselig, va laget nachos, så love actually, snakket, tok masse bilder og slappet av i badestuen vårs. I dag skal vi på shopping i La Crosse viss jeg bare får henne til å våkne!


Søte Helenuus.


Bare et av de nydelige bildene vi tok i går..

Edit: Så laga me en film t adle dåkke heima i Norge som du kan se her. GOD JUL og GODT NYTTÅR hilsen Helene og meg <3

Pakker, pakker og mer pakkerrr!

Da var jeg ferdig med gavene til vertsfamilien min, det er så sykt mange gaver under treet og over alt ellers i huset så det bli så gøy å se hva alle får! Har også fått en til pakke fra mor - ragge sokker og Tre Nøtter til Askepott, så da var julen komplett.

 

Sick = readingtime.

Har vert syk i dag og tilbrakt mesteparten av dagen i sengen. Da har jeg fått tid til å lese mye i den nye boka jeg begynte å lese på mandag. Boka heter "The Lost Boy" og er den første engelske boka jeg har lest utenom skolen (stolt). 

Det er en veldig rørende bok som handler om en gutt som blir misshandlet av moren sin så han må flytte fra fosterhjem til fosterhjem. Den er også veldig spenndenes siden du følger gutten og hans tanker gjennom alt han opplever. Anebefaler å lese boken viss du liker å lese om ting som "kunne ha skjedd", tror boken ar basert på mye av det forfatteren har sett og opplevd i sitt eget liv.

Lite utdrag fra der jeg er nå:

" One day, when I returned to Alice's home after school, she sat me down. I swallowed hard as I braced myself for the bad news. But no word had come.Alice informed me of something else: I would be seeing a psychiatrist tomorrow. I shook my head no. Alice went on to explain that she understood the problems about my former doctor. I was suprised that she knew so much about my past, when I hadn't told her anything. " So, you've been talking to my probation officer, and he still hasn't seen me?" I asked, feeling exposed and ashamed. 
Boys basketball game.

I dag var det hjemme kamp for gutte laget på skolen, både JV og varsity vant så gratulere til begge! Jeg fikk ikke sett sp mye av kampen siden jeg som sagt måtte sitte utfor og selge biletter til 50/50 raffle. Vi klarte å selge biletter for $162 som betyr at vi fikk $82, tror det var ganske bra salg. Jeg satt og smilte hele kvelden for å få bort "kunder" og klarte å overtale mange til å kjøpe for $10, så det var ganske morsomt.
//foto star nelson

PAAKKKEEEE!

I gaar fikk jeg pakke fra mor og far, aaaa saa glad jeg ble. Dere aner ikke hvor goy det er aa faa pakke fra Norge naar du er her borte, det er bare helt fantastisk, ble saa glad!

Jeg fikk pepperkaker, kinder maxi, grot, blomkaalsuppe, flaxlodd-kalender, julesjokolade, bok og julegave. TUSEN TAKK :)

Jeg har ogsaa spist norsk posetomatsuppe denne uken som jeg fikk av Renate, det er saa godt aa spise litt "norsk" av og til.

Denne uken kommer til aa vere kjempe travel, det begynte i gaar med skole, basketball trening, ti minutter hjemme for aa skifte og spise litt saa var det rett tilbake til skolen for aa ha julekonsert med koret mitt, hehe. I dag har jeg basketball trening etter skolen, saa er det samme turen hjem og saa tilbake til skolen siden det er boys basketball game. Jeg og Ida skal selge 50/50 raffle for aa samle inn penger slik at utvekslingstudentene her kan reise en plass, vi drommer stort og haaper paa California, men vi faar se paa det. Resten av uken er like full med, trening, kamper, dans og piano. Det er saa goy aa ha det litt travelt igjen.

(50/50 raffler er lodd du selger til de som kommer paa kampen, halveis i kampen trekker vi et lodd og den som vinner faar halvparten av pengene vi samler inn, saa faar vi resten.)

 

Two weeks till Christmas.

Da var en uke til gått og nå er det bare to uker til jul! Denne uken har jeg vert travlet opptatt med basketball trening, jeg har spillt på min første basketballkamp og bakt tusenvis av julekaker (bokstavlig talt). Vi har bakt siden klokken ti i morges og er enda ikke ferdige.

Jeg har spist litt og bakt litt, både kakedeig og julekaker. Har også fått skypet litt med mor, tante og noen venner så det var koselig.

Prøvte meg på å ta litt basketball bilder av varsity på tirsdag, var vanskeligt å få til goe bilder pga dårlig lys men alltid kjekt å ha.

Mens vi venter på sneen.

Da var juletreet oppe også, pyntet det sammen med Lindsey i år. Fikk litt hjemlengsel når vi pyntet treet siden jeg pleier alltid å gjøre det sammen med mor. Det er både godt og vondt og være i julestemmning i år, siden jeg savner alle veldig mye. Men jeg tenker bare at det er en opplevelse og det er jo kult å oppleve amerikansk jul da.

Neste helg skal vi har cookie-day, hel deg med å bare bake kaker, gleeeeder meg! Helene kommer kanskje bort her og lager noen norske julekaker sammen med meg også, håper hun får lov. Så da mangle bare snøen, har ikke sett noe til den på en stund. Satser på at den kommer før jul hvertfall.

Er juletreet og julekakene på plass hjemme? :)

 

The Holiday.

Da var julen kommet i dette huset vertfall! Det er ikke mangel på julestemmning eller noe annet du kan sette jul forann i dette huset. Julemusikk blir spillt fra morgen til kveld og viss det ikke er fotballkamp eller baskettballkamp på tv'en så kan jeg garentere deg en julefilm også.

Jeg har kost meg med kakao og marshmallows i helgen laget av norsk melkesjokolade, det er så herligt. Så har jeg også sett en av mine MÅ SE julefilmer; The Holiday. Elsker den filmen, det får en god tredjeplass etter Tre Nøtter til Askepott og Love Actually.


Her ser du min fremtidig ektemann som spiller i The Holiday, love it!Last day of the third month.

Da var det jammen meg desember! Tiden går så utroligt fort, jeg vet ikke hvor den blir av.. Det er på en måte litt godt akkurat nå siden jeg gleder meg sånn til å treffe venner å familie igjen, men samtidig er jeg ikke klar til å reise fra familien min her så det er godt at det er seks månder igjen.

I dag har hatt basketballtrening igjen, begynner å forstå det bitte litt bedre nå men er enda ikke noe god. Men synest vertfall det er kjempe gøy uansett. Nå skal jeg gjøre lekser, spise marshmallows og sjokolade is og se siste sesong av 90210.

A new fieldtrip.

Hadde helt glemt at vi skulle på fieldtrip i dag jeg, vi trengte heldigvis ikke penger og det var bare en halv dag. Reiste med practical law klassen min for å se en rettsak og et gammelt fengsel.

Jeg var sykt trett siden jeg klarte ikke sovne i går kveld så hadde bare hatt ca tre timers søvn. Jeg duppet nesten av hele tiden, men det var interresant allikevel. Det var ikke helt sånn som vi ser det på tv, men så var det bare "plea bonding" (eller noe i den duren) som er når de ærklere seg "guilty" eller "not guilty". Men de brukte oransje jumpsuit da, det var litt kult.

Etter på fikk vi se det gammle fengselet som de hadde bygget under krigen før Wisconsin i det hele tatt fantes. (Merker at norsken min ikke er på topp, men det får bare være..) Fengselet minnet meg mest om en konsentrasjons leir, det var veldig ekkelt å tenke at det er ikke så lenge siden de brukte det som fengsel. Det var bittesmå rom med en køyseng i, ikke toalett og såvidt plass å gå på pluss at de var lenket fast i veggen. Mange fanger døde av sykdom eller rett og slett frøs i hel.

Fikk ikke tatt bilder i dag så slenger på et av de jeg tok av Aubrey i går. Har mye så gjøre så har ikke fått tid å redigere så mye. Hva synest du? 


//privat

Sunday.

I dag fikk jeg endeligt tatt bilder igjen! Hadde en liten photoshoot med Aubrey, vi tullet det meste av tiden da og tok julelys rundt henne. Men det var gøy. Legger de ut når jeg har redigert dem viss noen er brukbare.

Ellers så har vi bare slappet av og laget cookies, akkurat slik søndager bør være. Så nå er jeg halveis klar for en ny uke.An embarrassing moment.

Gikk for å dusje i dag etter at jeg hadde trent, tok med meg iPoden slik at jeg kunne høre på musikk mens jeg dusjet. Når jeg kom ut av dusjen satt hele familien min i stuen og det første jeg fikk høre var "Can you please not sing in the shower EVER again?"

Jeg kunne vel ikke vite at det var så lytt, men det er vel Anette i et nøtteskall det.. De sa de synest det var morsomt da, så det kan det ikke ha vert aaaalt for forferdeligt.


weheartit

 

Life on the other side of the world.

Når jeg bor så langt borte så er det vanskelig å la dere få innblikk i hele livet mitt og hva som skjer. Jeg har ikke tid til å blogge om hver minste lille hendelse, positiv eller negativ. Så det blir som oftes til at jeg bare skrive hovedtingen som skjedde eller skal skje og jeg prøver som oftes og holde meg positiv når jeg blogger. Det er både for min og alle andres del, det mye kjekkere å lese om alle de bra tingene som skjer her borte og når jeg blogger positivt er det lettere å se positivt på ting etterpå også. 

Jeg tenkte allikevel å bare remse opp noen små hendelser som jeg kommer på som har skjedd utenom "alt det andre".

 •  På min andre basketball trening klarer jeg å snuble i mine egne føtter og lander rett på gulvet. Det er ingen som er i veien for meg, bare meg, føttene mine og min fantastiske koordinasjon. Ikke flaut i det hele tatt da.
 • I dag var det en fyr som hadde med seg en hell pizza på skolen. Snakker Large Pizzabakeren her asså, god lunsj det da. (Okey, jeg hjelpa til med å spise den jeg også. Fremdeles matvrak nr.1)
 • I gangen på skolen henger det at bilde av gym laget mitt og meg som holder en gull volleyball når vi vant Championshipet vi hadde i gymen. Haha, kjempemorsomt og spesielt siden alle lagene var helt elendige.
 • Jeg er midt i min femte bok siden jeg kom her, har blitt en skikkelig lesenerd. Men det er litt fordi jeg har Study Hall hver dag og ikke alt for mye lekser. Har lest: Morgen i Jenin, Spis, Elsk og Lev, Drømmehjerte, Regines bok - En ung jentes siste ord og holder nå på å lese Idas Dans. Anbefaler alle bøkene, de er kjempebra!
 • Jeg har fremdeles ikke spist opp alt den norske melksjokoladen. Jeg tuller ikke...
 • På fredag er det "Black Friday", det er salg i alle butikker og jeg gleder meg sånn til å shoppe!
 • Hver dag når jeg kommer hjem går jeg rett ned på rommet og skifter til joggebukser.
 • Tror jeg har brukt sminke maks 10 ganger siden jeg kom til Wisconsin, ikke at dere vanligvis ser meg med så mye sminke hjemme heller da.

Det var det jeg kom på i dag, kjempe interresant? Jeg vet ikke om jeg får mulighet til å blogge når jeg reiser til Madison. Så Happy Thanks Giving og god helg!


Litt lengre hår og litt mer bollekinn siden sist dere traff meg elle hva? :)

A Norwegian Weekend.

Ååå så godt det har vert å spise norsk mat igjen!

Har hatt en "norsk" helg sammen med Ida og Helene, vi har snakket norsk, spist Toro Mexikans gryte, grøt og melkesjokolade. Har vert kjempe herligt, må alltid regne med litt ekstra hjemlengsel når vi gjør sånn da siden vi begynner å tenke på alt vi savner. Merket det spesielt godt nor jeg kom litt i julestemmning når vi laget grøt, men det var verdt det! 

Nå har jeg to og en halv dag på skolen igjen så skal vi til Madison for å feire Thanksgiving med mer god mat. Ser at dette innlegget har mat som tema, men det er jo Amerika vi snakker om.

Thank God it's Friday!

Hadde min første basketball trening i dag! For å være helt ærlig hadde ikke veldig store forventinger til det, men jeg sa at jeg skulle vertfall prøve en trening for å se hvordan det var. Jeg ble faktisk positivt overrasket, det var veldig gøy (fordiom jeg var enda verre på basketball enn volleyball, hehe). Så da blir det visst mer enn en trening.

Det kommer til å bli veldig travelt fremover siden jeg har basketball trening to timer etter skolen hver dag, dans rett etter trening på fredager og så har jeg også sagt at jeg skal prøve meg på pianotimer på onsdager. Jeg får vel bare prøve, så viss det blir for mye så får jeg bare slutte.

Er vertfall super herligt med helg (igjen), i dag etter trening har jeg bare slappet av sett 90210 (ja, jeg vet, største klisjé serien som finnes men jeg her hekta..) og sett Water for the Elephants sammen med fammen. Filmen var bra, men jeg hadde forventet litt mer av den, men er verdt å se.

I morgen kommer Helene og sover over her. Gleder meg! Vi skal ha spa kveld sammen med Ida, det blir full pakke med badstu og boblebad her asså. 

Ha en fortsatt fin helg :)


Helenus og meg i bassenget i New York, saaavner det!

Writing Festivals and Football games.

To dager uten skole er ferdig, nå er det bare en dag på skolen så er det helg igjen. Herlig!

I går var jeg på Creative Writing Festival me Creative Writing klassen min. Måtte stå opp kl 4 for å ta bussen inn til Madison, men det var kjempe gøy. Utroligt mye bra, var spesielt imponert av noen av de som skreve sanger, lagte melodi og sang for oss + at det var bra. Prøvte å finne de på YouTube etterpå men fant ingen bra videoer der..

Ellers så var det en del spesielle ting også. Den ene læreren der kunne ikke stoppe å snakke om når han prøvte å ta selvmord og leste et dikt til oss om første gang han hadde orgasme sammen med en mann som også hadde tatt selvmord.. På min skole får vi ikke vise skuldrene vårs, lærerene får ikke lov å snakke fritt og her snakket læreren fritt om alt og folk kledde seg som de ville. Forandring fra High School til College ja. En opplevelse det også.

I dag skippet vi skolen for å reise til Madison igjen, men på fotball kamp. Skolen hvor jeg var på Homecoming kom til State Championship og hadde sin siste kamp i dag. Gratulerer så mye til Seneca! De tapte desverre i dag, men vant allikevel. Ant best i hele Wisconsin er jo ikke gale!

Etterpå reiste vi og spiste Japansk mat og så var det hjem igjen. Nå sitter jeg i skrivende stund å ser på film og snakker om alt og ingenting sammen med Aubrey. Life is good!
WALMART IN MY HEART &lt;3

Scarfs and cardigans.

Still not a fashion blog, it's all for you Kristina. Hope you like it :)


Lazy Sundays.
School picture and some other stuff.

Har hatt noen amerikanske opplevelser den site uken som jeg nesten kan garrantere at dere ikke har opplevt hjemme. 

Vi kjører forbi en politibil på vei til skolen en dag, vertsfaren min forteller at det er en "state police-car" som er de eneste i politiet som kan kjøre rundt i hele staten. Når vi da kjører inn til skolen hører vi politibilene komme med sirene og fult lys. Jeg tror først at det er en av bilene på veien de kjører etter men så ser jeg opp på bakketoppen og der er det en skolebuss som kjører i full fart bort fra skolen. Kan ikke tenke hva jeg hadde følt viss jeg satt i den bussen, men det var så ironisk at det var morsomt.

(Er ikke 100% sikker på at det var skolebussen politiet kjørte etter, siden jeg fikk aldri vite hva som skjedde. Men det var slik det så ut for meg.)

Neste dag i første time forteller læreren vårs om en øvelse vi skal ha. Det er ikke brannøvelse men intrengerøvelse. (Fortalte jeg forresten at dørene til klasserommene må være lukket å låst i timene? Det er i tilfelle det kommer en inntrenger.)

Han fortsetter å fortelle at de kommer til å si at det er kommet en inntrenger senere den dagen og alle må gå å gjemme seg inntil veggen under bordene. Grunnen er at det har vert massakre på skoler i nærområde og de vil være forberedt (det er jo tross alt Amerika vi snakker om.) Men vi trengte ikke være redde. Jeg freaka helt ut! FØRST får jeg vite at alle har lov å ha med seg pistol overalt utenomskolen, så lærer jeg i Practical Law at de fleste er for våpen og støtter NRA og nå dette. Vet ikke hvor seriøst jeg kan ta det da og hvor mye de legger i det. Alle de andre elevene ledde under inntrenger øvelsen så...

Jaja, nok om det. Her er det fantastisk skole bilde mitt med det en øyet hallveis igjen og et litt mer chubby ansikt enn før. Enjoy!

PS! Reiser til Mall of America med Helen og Ida i morgen, så null blogging til helga. Gleeeeder meg!

Halloween.

Det er snart Halloween, vi har langhelg og folk pynter som bare det. Sist helg var jeg på en hjemsøkt låve, og jeg skrek så mye at jeg ikke hadde stemme igjen når jeg kom ut! Haha, jeg må si jeg var imponert, det var skikkeligt bra opplegg.

Det er selvfølgeligt et mye mer amerikansk preg over det her, som vil si at de lager en big deal ut av det. Noen har svææære oppblåsbare spøkelser utforbi husene deres. (På størrelse med den oppblåsbare snømannen de har hver jul utforbi det amerikanske huset på Trones viss noen har sett den.)

Skal prøve og få tatt bildet av det en dag viss jeg har kameraet med meg. Har ikke vert på min kreative side i det siste og har ikke fått blogget noe, det betyr ikke at jeg ikke har det bra. Jeg ønsker bare å bruke tiden min på andre ting, blogging kommer fremdeles ikke naturligt for meg og jeg synest det er vanskelig og skrive om tanker og personlige ting. 

Ellers så skal jeg nyte helga med fri i morgen! God helg alle sammen :)
Last Sunday.

181011

Brownie Obession.

Her er hva du trenger:

 • Venner til å hjelpe deg å spise.
 • To Brownie-mix.
 • Karamellsaus.
 • Sjokoladesaus.
 • Et spann med vaniljeis.
 • Pisket krem.
 • Cookies viss du ikke er mett...

 
 

Quick update.

Det er så sinsykt travelt her nå for tiden! Jeg har kommet hjem mellom ni og ti hver kveld denne uka, og da har jeg vert ute siden hall åtte om morgenen. Men det er bare bra, er ikke sliten i det hele tatt, har faktisk alt for mye energi som jeg ikke aner hvor kommer fra...

(Mer enn det jeg pleier ha hjemme..)

Men ja, denne uka var siste uka mi med volleyball, trist. Har hatt det kjempegøy fordiom jeg aldri klarte lære meg å bli god i det. Nå står basketball for tur så jeg får håpe jeg klarer bli bedre i det.

I morgen skal jeg på volleyball kamp i Madison som er fire timer unna. Jeg skal ikke spille denne gangen da, siden det er proffe volleyball spillere, men gleder meg kjempemye til å se dem spille!

Skuller ønske jeg hadde hatt kameraet mitt med meg i dag, men det hadde jeg desverre ikke. Så frem til jeg får noen andre sine bilder får der noen bilder fra resten av uka. 


Fields of faith!


My funny host-dad.

Two volleyball girls.

091011Fridayyy!

I går skulle vi på "field-trip" med entrepreneur klassen min, jeg hadde gledet meg kjempe mye. Så kom vi der og jeg fikk raskt vite at de bare skulle holde foredrag hele dagen om vindmøller? Neida, de snakte om andre ting også, men ja, det var det eg brukte en time av den dagen på vertfall. Så viss du lurer på noe om å starte din egen vindmølle bedrift er det bare å spørre meg.

Det hele ble veldig mye bedre når vi stoppet på vegen hjem og fikk kjøpe MILKSHAKE! 

Så var det tilbake på skolen, spille volleyball i to timer. Hjem i tre minutter, skifte til varmere kler - fotball kamp. Nå er det lørdag, klokken er 15:00 og jeg skal ut og sole meg siden vi har 28 grader og sol!Mine tre yndlingssanger akkurat nå.

Det mest amerikanske bilde av meg.

Det må selvfølgeligt være på Walmart i New York med Yankees Caps og Skittles i hånden.

American weekends.

Denne helga har jeg virkelig opplevd ( det som i mitt hodet) er en skikkelig amerikansk helg.

Fredagen starte selvølgelig me skole, etter skolen hadde jeg volleyballtrening i en time før vi brukte resten av tiden til å sette opp bord og div. til lørdagen siden det skuller vere volleyballturnering på skolen. Jeg fikk sitte på med Sue (vmor til Ida) etter trening, vi hjalp datteren hennes med noe før Ed (vfar til Ida) kjørte oss til fotballkampen.

Etter kampen stoppet vi på en bar for å kjøpe burger og løkringer. Så der satt jeg og hørte på 80-talls rock og contry musikk mens jeg spiste den største burgeren jeg noen sinne har spist.

I dag sto jeg opp kl 8 siden jeg skulle jobbe under volleyballkampen med å selge mat. Vi måtte jobbe 2 timer. Klokken 12 kommer Sue og henter oss siden vi ska shoppe! YEEY, jeg trengte det også. Det er sinsykt kaldt her så jeg måtte kjøpe meg noe varme klær og boots.

Resten av dagen har jeg bare hengt med en gjeng og jeg fikk igjen følelsen av og være med i en serie eller noe. Bilene alle kjører, hva vi gjør osv. det er helt rart.

I morgen skal jeg bare slappe av og kanskje ta noen bilder. Ha en fin søndag!


One day.

Før skolen:

Vi satt oss i bilen for å kjøre til skolen, vi hadde god tid og det var ingen biler verken forran oss eller bak oss. Plutselig springer et ekkorn over veien. Jeg roper " squirrel", bom sier det.

"Omg, did you just hit that little squirrel?"

"I guess I did"

"Why wouldn't you slow down?!"

"Relax, it was jus a rat."

"Nooooo, it was a cute little squirrel!!"

Jeg lover kors på halsen samtalen fortsatte slik helt til vi kom til skolen. De bare lo av meg, mens jeg satt der, helt satt ut med en klump i magen for jeg syntes så synd på det stakkers lille ekkornet! Helt forferdelig sier jeg bare..

På skolen:

Vi sitter og spiser lunsj og en fyr har noe seigt med sjokoladebiter i. Jeg klarer ikke helt se hva det er så jeg spør:

"What's that?"

"Cokkie doug."

"Oh, okey."

Av en eller annen grunn kunne ikke han forstå at jeg sa okey, så han fortsatte:

"It's cooookie dooough, (veldig sakte) it is the thiiing yooou maaakee cookies with."

"Yeah, I got it."

"Dooo yoou know what cookies is?"

"Yeah"

Han klarer fremdeles ikke forstå at jeg har forsått det.

"Doooo you haaave cookies where you coome from?"

"No, we only eat fish and potatoes..." 

"Oh, really? That's okey, I like fish."

Han trodde faktisk på meg, jeg aner ikke hvorfor han snakka så sakte til meg. Det må være noe han har fått for seg. Til amerikanerenes forsvar så trodde ikke resten av folka på meg å begynte å le av han. Morsom lunsj.

Etter skolen:

Vi hadde akkurat spilt kamp og Ida og jeg satt å snakka me noen gutter. Jeg var utrolig overtrett og som alltid er jeg sinsykt morsom da. (Synest vertfall jeg.) I dette tilfellet synest Ida også det, så jeg sa jeg skulle skrive det her. Den ene gutten sier til meg:

"Feel my bone her! Feel it"

"No, thank you"

"Come on! Just feel, there is only skin and bone, it's sick"

"No, sorry. I don't like bones, thats why I went to America"

Get it??? Hoho, tipper dere savner humoren min sykt mye :33

Har ingen nye bilder for øyeblikket, så dere får en ny variant av spabildene mine. Enjoy!

Blue Mondays.

Mandager er faktisk verre her borte, det er faktisk muligt, punktum.

Står opp kl 7 og kommer hjem fra skolen kl 21 etter en lang dag med skole og min første volleyball turnering som jeg spiller på. Det er jo selvfølgelig ikke bare forferdelig, jeg liker delene der vi spiser og det var ganske kult og spille på de kampene vi vant.

Jeg er nummer 9, du klarer ikke helt få inntrykk av hvor gira, våken og fokusert jeg er. Derfor forteller jeg det her.


En dag nermere helg! Yaay. 

Hvordan var deres mandag?

Applefest.

Det er søndag og siden det er helt utenkelig for amerikanere (hvertfall her jeg er) å ikke gjøre noe spesielt en hel dag arrangerer di "applefest".

Det minner egentlig ganske mye om 17. mai hjemme, de har mange boder der de seller ting vi ikke trenger, mat og brus. Nede i "byen" har de også noe tivoligreier og en svær parade (som minner om 17.mai toget) midt på dagen. I paraden har di korps og veteraner som marsjerer. Biler, lastebiler, sykebiler osv. som skal vise hvor mye lyd de kan lage.

Jeg klarte å få i meg sukkerspinn, popcorn som var både salt og søtt og noe annet godteri jeg ikke har sett før. Føler meg som alltid veldig sunn.

Det begynte å regne når vi kom ned så jeg fikk bare tatt to bilder og ingen av paraden...

It's almost weekend!

Bare en dag igjen på skolen nå så er det helg folkens!  Dere der hjemme skal jo snart starte dagen.

Denne helga skal jeg på Homecoming på Seneca (en annen High School) siden jeg var i bryllup sist helg og gikk glipp av Homecoming på min skole. Så det blir gøy å se hvordan det er.

I dag hadde jeg ikke volleyball trening så jeg fikk endeligt tid til å gjøre leksene mine. Jeg fikk også tid til å besøke vbesteforeldrene mine som er naboene mine her. Det var koselig og der fikk jeg også muligheten til å spise mer is. Jeg spiser nesten ikke sunt lengre uten om noe frukt så det må jeg gjøre noe med, hehe.

Ville bare sei hei og hå og god helg til dere! Jeg skal legge meg nå, god natt.
Packet from Norway.

Jeg fikk pakken i dag mor, tusen takk. Den kom den dagen jeg trengte den også skal jeg si deg!

Ellers så må jeg bare anbefale alle som liker å lese bøker. Jeg leste den ut i dag og jeg synest bare den var helt fantastisk skrevet!

Boken heter "Morgen i Jenin" og handler om Israel-Palestina konflikten, dette er boken for deg som ønsker å forstå palestina katastrofen ikke bare med hode, men også med hjertet. Den forandrer virkelig måten å tenke på.
See ya in two days!

It's my golden birthay today and we are going on a trip to a wedding this weekend! 

Gleder meg kjempe mye, vi har alle kjøpt nye kjole og reiser om ca en time til der bryllupet skal være. Vi skal sove på hotell fra lørdag til søndag. På søndag så skal vi i en vannpark før vi reiser hjem igjen. Jeg tar ikke med meg macen så det blir ikke mye blogging. Legger ut bilder fra helga når jeg kommer hjem!


A good day.

Jeg stod opp kl 6, kledde på meg og ventet på vmom. Jeg skulle til tannlegen 8.45 og det tar litt over to timer å kjøre inn til byen. Jeg grua meg veldigt siden jeg skulle får rotfylling og siste gang hos tannlegen hjemme var bare helt forferdelig. Men det viste seg at det ikke var så gale som jeg fryktet siden de hadde drept alle nervene mine.

Etterpå var jeg og shoppet og spiste sammen med Vickie. Fikk svidd av litt mer penger på nye minnepinne, fotostativ, klær og sko til bryllupet jeg skal i på lørdag.

Fant meg en ny yndlingsbutikk : Hollister. Jeg vet ikke om den butikken finnes i Norge, men viss dere er en plass der de har Hollister er det vert å ta seg en tur innom.

Ellers så har jeg vert på volleyball trening i dag og hatt Aerobic work-out med Bailey. Nå skal jeg gjøre resten av leksene mine og spise supper.
Field trip.

I dag hadde vi en ekskursjon med English 11. Vi har lest novellen "Of mice and men" i engelsk frem til nå og i dag fikk vi reise og se skuespillet.

Jeg synest det var en veldig fint skrevet novelle der du virkelig følte du ble kjent med personene så det var gøy og se spillet i dag. Det var igjen veldigt langt å kjøre for å komme der vi skulle ( 1,5 timer hver vei ) så det ble en del soving på bussen, hehe.

Nå sitter jeg på rommet til Ida og vil skal prøve å gjør ferdig leksene vårs, det er sinsykt mye lekser her i forhold til det vi er vandt med hjemme!

Nerdy / Hunter-day


17 hour-day.

I dag måtte jeg stå opp klokken syv fordi vi skuller kjøre mange timer for å komme på en volleyball turnering! Det er utrolig mye kjøring her borte hele tiden siden det er så lange avstander til alt, ( ja du hadde rett tante ). Men jeg synest ikke det gjør noe siden jeg liker å kjøre bil, høre på høy musikk og synge. Det gjør familien min også.

Volleyballturneringen varte hele dagen og var ferdig ca klokken fem. Etter turneringen kjørte vil til et kjøpesenter for å finne noen nye klær til Ida og meg og kjøpe homecoming/bryllups kjole. Jeg brukte igjen mange tusen kroner så er glad for at det er lenge til neste gang jeg skal shoppe. Kjolen får dere se bilde av i bryllupet neste helg :)

Jeg glemte selvfølgeligt å putte memory carde i kameraet mitt så jeg fikk ikke tatt noen bilder. Slenger på et bilde av min alltids like sjarmerendes lillesøster heller.
One normal day in the US.

Jeg våkner opp kvart på syv, går på badet, steller meg og går for å spise frokost. Jeg spiser vanligvis frokostblanding eller skive, i dag var melken frossen så det ble skive med nutella. Brødet ser faktisk grovt ut, men det smaker nesten som boller.

Etter frokost kjører vertsfar oss på skolen der vi begynner rett på med fagene, vert fag varer 45 minutter og vi må nesten springe mellom vert klasserom for å rekke timene. Jeg synest egentligt alle fagene jeg har er interessante og lærer ganske mye nytt hver dag. Rett før lunsj har vi gym og i dag måtte vi springe 3 km, jeg fikk en B så er fornøy me det.

Når skoledagen er ferdig er det bare å springe rett til garderoben å skifte igjen siden da begynner volleyballtrening. Vi får ikke tid å spise noe før trening så etter 2 timers volleyballtrening er jeg skikkeligt sulten og gleder meg til å komme hjem!

I dag ble jeg kjørt hjem av vertsmor, kom hjem, spiste pizza og hoppet rett i boblebadet som de hadde fult opp for meg. Det er en skikkeligt snill og omtenksom familie jeg har komt til. Nå sitter jeg på rommet mitt og klokken er halv åtte, det blir ikke til at jeg gjør så mye mer i dag siden det tar så lang tid å kjøre til noen viss jeg skal besøke noen.

Slenger på et bilde av meg, sliten etter skole og volleyball. (Aner ikke hvor den hvite flekken i ansiktet mitt kom fra..)
Il bel far niente.

- The beauty of doing nothing.

På mandag bestemt meg og Aubrey oss får å ha en spa dag, så vi inviterte bort Ida og Hannah (besteveninna ti Aubrey).Vi har altså badstu og boblebad i huset her, så jeg skal ikke klage!

Når Ida og Hanna kom gikk vi inn i badstuen, det var skikkeligt herligt, men jeg sverger at jeg holt på å svime av av varmen. Det var mellom 160 - 170 F.. Etterpå gikk vi og tok på leiremasker og la oss ned i boblebadet sammen med oreo kjeks, american style. Så når vannet begynte å bli kalt gikk vi å la oss ut i solen. En herlig dag med å gjøre ingenting som jeg virkeligt trengte etter alt som har skjedd med nytt språk, ny skole osv.

- I dag har jeg bare vert på skolen og på volleyballtrening.. Jeg skal bare slappe av litt nå, så skal Bailey og jeg ha en workout etterpå!


Good morning!

Jeg har akkurat våknet, klokken er hall 10 og jeg sitter på rommet mitt for å blogge litt før jeg går opp til familien. Det er veldigt travelt her hele tiden så det er nok helst på denne tiden jeg har mulighet til og blogge, vertfall i helgene.

Når ukene kommer har jeg en travel timeplan, jeg går på skolen fra kl 0810-1520 og rett etter skolen har jeg volleyballtrening i 2,5 timer hver dag. I helgene er det vanligvis en kamp, eller så går vi på fotballkamp eller gjør noe annet. Rich (vertsfaren min) fortalte meg at jeg måtte nyte dagen viss jeg fikk en dag bare til å slappe av, siden det kom ikke til å bli mange av dem. Synest det er litt kult å tenke at folk nesten har et mer travelt liv på en så liten plass som dette, enn det vi har hjemme..

Ellers så må jeg bare si at jeg har komt til den perfekte familien for meg, kunne ikke forestilt meg å fått det bedre! Vi bor også i et helt nydeligt hus og de har lagt et kjempe fint rom til meg.
My room.

My first american football game.

På fredag tok de meg med på min første amerikanske fotballkamp. Det var ikke en veldig stor plass, men det var kult og se på. Jeg forstod ikke så mye av hva som skjedde, men vfaren min forklarte meg reglene etter på så nå kan jeg vertfall litt.


I'm hooome, my new home.

Akkurat nå sitter jeg inne i stuen sammen med vertsfaren min og min minste søster Lindsey. Klokken er snart seks så det er noen timer siden jeg kom hjem fra skolen. Det er helt fantastisk nydeligt her, både huset og utsikten. Alle i familien er kjempehyggelig og jeg føler jeg har fått så god kontakt med dem som det går and å gjøre på et døgn. 

Er også kjempe glad for at jeg har Ida ( blonde jenta på det første bildet )her som er utvekslingstudent fra Oslo og går på samme skolen som meg. Vi var også sammen i New York så kjenner henne ganske godt nå.

Skolen er ganske liten men det går fint, tror jeg har valgt de rette fagen for meg etter det jeg har sett til nå. Det er mange hyggelige elever der som har hjulpet meg i dag. Jeg gleder meg til å bli bedre kjent med alle!

Her er noen bilder fra velkomstfesten de hadde for oss i går og før første skole dag. Skal blogge mer når jeg får tid, har bare et innlegg for å si at jeg lever og alt går bra med meg :)Vickie, Aubrey, Bailey, Lindsey and Sydney.

Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits