blogg.no » ajourney » Før avreise

Før avreise

Tomorrow!

Jeg reiser i morgen! 

Det er helt sykt og jeg er ikke i nærheten å være innstilt på å være borte et år enda. Det føles ut som jeg skal på en ferie jeg ikke lenger har veldig lyst å reise på.. Dette er fordi jeg i går var hos tannlegen og borret to timer i strekk og har enda ikke sett/ kjent at det har kommet noe bra ut av det, uten om mer smerte. (Ikke at det er bra da..)

Uten om det så er livet mitt bra og jeg gleder meg egentligt kjempe mye til å reise til NY og treffe vertsfamilien min! Jeg har også fått meg briller, så nå kan jeg få alle på skolen min til å tro at jeg er smarter enn det jeg er og jeg fikk en finfinfin gave av bror min i går når jeg var der og sa hade. Et 75-300mm objektiv og et gammelt 22-55mm objektiv. Han sa han ikke brukte det lengre så jeg måtte bare ta det viss jeg ville, så tusen takk!

I dag skal jeg bruke dagen min til å pakke ferdig, vaske klær og treffer venner og familie for siste gang på en lang stund. Har fått mange "lykke til" og "ting blir ikke det samme her uten deg" som jeg synest er kjempe koseligt. Kommer til å savne alle dere også!

Nesten ferdig å pakke nå, jeg har vertfall ikke pakket for mye..

My host family.

I dag fikk jeg endeligt papirene på familien min og avreisedato!

Jeg reiser først til New York 26/8 der jeg skal være på Soft Landing camp med andre utvekslingsstudenter i tre dager, før jeg reiser videre til Wisconsin og vfamilien min 29/8. Skolen begynner 1. September (eller 2.) så da får jeg et par dager til å bli kjent med familien og området først.

Når jeg fikk papirene på familien fikk jeg bare enda mer lyst til å reise enn før. De virker så utroligt greie og kjekke, jeg kunne ikke sett for meg en bedre familie!

Som sagt så består familien av 6 personer:

- Ritch (Dad)

- Vickie Lynn (Mom)

- Lindsey 8 år (Sister)

- Sydney 12 år (Sister)

- Bailey 15 år (Sister)

- Aubrey 16 år (Sister)

Jeg har fått like godt inntrykk av alle sammen, de virker som en utadvent familie som holder på me volleyball, basketball, dans, musikk ect. Så nå er planen å starte et nytt å sunnere liv der jeg trener like mye som jeg har jobbet i år!

Her er bilder av familien og huset jeg skal bo i:Klarer ikke laste opp større bilder.. Hvis det er noe mer dere lurer på er det bare å spørre :)


 

One week left!

Nå har jeg endeligt fått bekreftet av kordinatoren min i USA at det er sikkert at jeg skal til Wisconsin!

Har enda ikke fått papirene fra explorius så avreisedatoen er ikke hundre prosent sikker, men jeg kommer sansynligvis til å reise neste fredag.

Jeg har brukt hele dagen min i dag på å kjøpe inn gaver til vertsfamilien, vert hos tannlegen og pakket. Det er helt forferdeligt vanskeligt å pakke til denne turen, skal pakke 20kg for 10 månder! Men satser egentlig på at jeg får kjøpt det meste når jeg kommer ned.

Det jeg vet til nå:

- Skal bo i Gays Mills, Wisconsin.

- Det er 600 innbyggere i "byen".

- Vertsfamilien min består av vertsmor, vertsfar og fire kjempesøte vertsøstre. (Kommer bilder av alle senere)

- Det er en halv time å kjøre til nermeste "kjøpesenter" og en time til det første store kjøpesenteret.

- Jeg skal få bli med i et amerikansk bryllup!

- Skal gå på skole med to andre utvekslingsstudener, en jente fra Brasil og en jente fra Oslo.

- Skolen min heter North Crawford High.

Her skal jeg bo : 

googlemaps 

 
I crossed the street to walk in the sunshine.fotoprivat

Kommer til å savne dere jenter!

One step closer to the American dream.

Jeg våkner av at vekker klokka mi ringer kvart over syv, jeg er i Oslo og skal snart til ambassaden for å få visumet mitt. Det er siste gang jeg reiser noen plass før USA og mor og meg hadde bestemt oss for å kombinere å hente visum med en jentetur siden vi allikvel måtte reise til Oslo. Vi står opp og gjør oss klar for å gå opp til ambassaden.

Når vi kommer opp til ambassaden etter å ha spist frokost er det allerde lang kø for å komme inn, vi setter oss ned og trøster oss med at det går ganske raskt fremmover. Etter å ha stått i kø litt mindre enn en time slipper jeg endelig inn på ambassaden bare for å stille meg i en til kø for å trekke KØ-LAPP! Jeg venter tolmodig inne på ambassaden og etter til sammen to og en halv time er det min tur. Jeg går frem til luken der jeg treffer en hyggelig amerikaner som snakker med meg og spør meg spørsmål i litt mindre enn to minutter.

- "Are you not going to apply for any scholarships for the trip?"

- "No, my principal will not approve my year. So I won't get any.." (så utrolig bra engelsk)

- "That dosen't sound like a very cool principal."

Haha, det er nok ikke bare hans feil da, hadde det bare vert så lett. Nå er jeg hjemme igjen, sitter i skrivende stund i sofaen min og håper på en telefon der de forteller meg at jeg har fått familie. Det er lov å drømme..fotoprivat

Terrible at goodbyes.

I dag hadde jeg min siste vakt på Scala Spiseri, for alltid, ikke bare fordi jeg skal reise til USA, men også fordi når jeg kommer hjem finnes ikke Scala lenger. Når jeg da hadde ryddet, spist, snakket med kundene og alt annet jeg gjør i løpet av en vakt, var det tid for mine første farvel før jeg reiser og lykke til videre til de som jeg sannsynligvis ikke møter igjen.

Jeg aner ikke hva jeg si skal eller gjøre, så jeg står for det meste der og mumler noe for meg selv mens det virker som alle andre vet akkurat hva som er riktig å gjøre i alle situasjoner. Det gjør kanskje ikke så mye egentlig. Jeg har i vertfall hatt et veldig fint år me kjempe snille kollegaer og lært utroligt mye. Takk for det!          

Nå gjenstår det bare Scala fest hos sjefen den 6. august - gleder meg.

Ellers så har jeg faktisk begynt å tenke og skrive ned hva jeg skal pakke til USA. Det var kanskje mest en unnskylding for å ikke rydde eller gjøre andre energikrevende aktiviteter etter jobb, men allikevel. Kom frem til at det ikke var så mye jeg skulle ha med meg og at det var ganske vanskelig å planlegge så lenge jeg fremdeles ikke vet hvor jeg skal!

Håper på å få vite noe i nærmeste fremtid ( helst før jeg reiser til Oslo for å få visum ) men alt i uken etter det er også helt fint. Forteller så fort d skjer noe mer. Lover dere.

- Anette


fotoprivat
Film på MK.

Har akkurat laget en film om foto på media og kommunikasjon. Her er resultatet:

Hva synest dere? :-)

Ikke godkjent utvekslingsår

Medier og kommunikasjon = yrkesfaglig utdannings program, noe som gjør at jeg desverre ikke får utvekslingsåret mitt godkjent.Men jeg har prøvt å gjøre noe med det, gikk derfor til avisa og det er nå skrevet to artikler om dette som gjør at det sannsynligvis vil bli en lovendring. Det blir nok ikke gjort noe med denne loven før neste år, men det ser lyst ut for dere som vil gå yrkesfaglig utdannings program og reise til utlandet da! 

Her kan du se artikklene:

http://www.aftenbladet.no/nytte/jobb/1345636/Naar_elevene_faller_mellom_to_stoler.html

http://www.aftenbladet.no/nytte/jobb/1348785/ndash_Utveksling_for_yrkesfag_har_ikke_vaert_ulovlig.html


foto Jonas Haarr Friestad 

Om meg.

Jeg er ei glad jente fra Sandnes som går 1. året på media og kommunikasjon, Vågen VGS. Jeg reiser på utveksling til USA, Wisconsin skoleåret 2011/2012. Kommer ikke til å få året mitt godkjent siden jeg går yrkesfaglig studieretning, men tror jeg kommer til å få så utrolig mye igjen for det, at det er verdt det!

Skriver om tanker og opplevelser gjennom året mitt som utvekslings student :-) Søk i bloggen

Anette

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits