Update :)))

Lenge siden jeg har blogget nå! Har vert kjempetravelt her nå for tiden med finals på skolen, basketball trening, basketball kamper osv.

Det gikk forresten kjempebra på finals, fikk B-er og A-er på alle prøvene mine. Så nå er første semester over, begynte andre semester denne uka med et nytt fag der vi skal lese artikler i newsweek hver uke og diskutere politikk, økonomi og alt annet de skriver om der. Første dagen fikk vi et skjema skulle fylle ut der det stod "Out of every 100 people, how many of the world's people are..." Så skulle vi gjette svaret, etterpå fikk vi det som var rett og så måtte vi regne ut differansen for å finne ut de tre som hadde minst poeng som da vant. Ida kom på første plass med 200 og noe, en amerikansk jente på andre med 238 og jeg på tredje med 239. Når vi fikk premie siden vi vant var det en i klassen som sa: "It's not fair, they are from Europe!" Haha, ja i Europa er vi født smartere så det er ikke rettferdig :))

Jeg lærte faktisk utrolig mye fra quizen som jeg ikke visste, jeg visste at det var mye uretferdig i verden, men visste du at ut av 100 mennesker :

- Ville 80 stk levt i dårligt hus/skur.

- 70 av dem kan ikke lese eller skrive.

- Er det bare 1 som har universitetsutdannelse.

- Bare 1 person med sin egen pc.

- 50 mennesker sulter hver dag.

Det sier noe om hvor urettferdig verden er for mange mennesker, bare tenk viss denne undersøkelsen bare var gjort i Norge - tallene hadde vert litt anderledes da. Det får meg til og være utrolig takknemmelig for alt jeg har, alle mulighetene, all støtten. Vi som bor i Norge kan bli hva vi vil bare vi jobber hardt nok, det er ikke alle som har den muligheten, faktisk så har ikke de fleste i verden den muligheten.

Så må jeg bare fortelle om sist søndag også, helt nytt tema. Sist søndag reiste vi til Madison igjen for å gå på Badgers basketball kamp. Det var enda kulere enn sist gang når vi reiste på volleyballkamp, vi hadde vip-billeter og fikk en egen "boks" der vi kunne sitte inne eller gå ut til reserverte seter. Vi fikk også så mye vi ville av gratis mat og drikke. Kommer til å savne å gå på kamper når jeg kommer hjem, det er så gøy - spesielt basketball, elsker det.
Én kommentar

27.jan.2012 kl.01:23

Flotte bilder, Anette! Ser veldig kjekt ut :) god helg!

Skriv en ny kommentar

Søk i bloggen

Anette

17, Sandnes

Jeg reiser til USA på utveksling skoleåret 2011-2012. Skriver om mine opplevelser før og gjennom reisen. Kontakt: anette.b.94@hotmail.com

bloglovin

Kategorier

Arkiv

hits